Bosz gaat in slotfase onderuit en is bijna uitgeschakeld in Champions League

22-10-2019 20:48 Laatste update: 21:01
19

Peter Bosz staat met Bayer Leverkusen op de rand van uitschakeling in de Champions League na een 1-0 nederlaag bij Atlético Madrid. De Duitsers gingen in de slotfase onderuit in Madrid. Bosz wacht nog altijd op zijn eerste Champions League-overwinning ooit.

Atlético Madrid - Leverkusen 1-0
Bayer Leverkusen heeft nog geen punt gepakt in de Champions League, maar was in Madrid allesbehalve kansloos. Sterker nog, de ploeg van Bosz kreeg de grootste mogelijkheden in de beginfase. Middenvelder Julian Baumgartlinger zag zijn volley maar net over het doel gaan. Leverkusen had de wedstrijd onder controle, al bleven grote kansen op de openingsgoal uit. Atlético creërde in de eerste helft niets.

Kort na rust zorgde Angél Correa voor wat gevaar namens Atlético, maar de Madrilenen hadden over het algemeen veel moeite met Leverkusen. Mitchell Weiser verprutste na ruim een uur spelen een mogelijkheid en ook Kerem Demirbay was een keer dichtbij, maar in de slotfase haalde Atlético tegen de verhouding in de trekker over.

Renan Lodi gaf de bal op links perfect voor op Alvaro Morata, die van dichtbij binnenkopte en Atlético zo op 1-0 zette. Bosz speelde in de slotfase alles of niets en zag Leverkusen kansen op de gelijkmaker krijgen, maar verliest ook zijn derde Champions League-wedstrijd. Leverkusen is bijna uitgeschakeld in het miljardenbal.

Shakthar Donetsk - Dinamo Zagreb 2-2
Outsider Dinamo Zagreb maakt nog altijd een goede kans op het bereiken van de volgende ronde van de Champions League. Op bezoek bij Shakthar Donetsk uit Oekraïne werd het 2-2, nadat er eerder werd gewonnen van Atalanta Bergamo en verloren van Manchester City.

Jevhen Konopljanka leek Dinamo een lastige avond te bezorgen. De Oekraïner zette Shakthar na een kwartier spelen op een verdiende 1-0 voorsprong. Zagreb rechtte de rug en kwam via de aan Ajax gelinkte Dani Olmo al snel weer op 1-1. Daar bleef het vervolgens lang bij, tot de tweede helft. Zagreb kreeg na een uur spelen een verdiende strafschop na een overtreding. Deze werd benut door Mislav Orsic.

Uiteindelijk bepaalde Domilson Cordeiro dos Santos de eindstand een kwartier voor tijd op 2-2. De verdediging van Zagreb liet zich daarbij te makkelijk uitspelen. Dinamo en Shakthar hebben na drie duels vijf punten. Manchester City kan bij winst op Atalanta verder uitlopen.