Update: Feyenoord vertrekt zonder Karsdorp en Jörgensen naar Zwitserland

Update: Feyenoord vertrekt zonder Karsdorp en Jörgensen naar Zwitserland

22-10-2019 21:36 Laatste update: 23-10-2019 09:02
106

Het zit Feyenoord-trainer Jaap Stam niet mee in aanloop naar het uitduel met BSC Young Boys van donderdagavond. De Rotterdammers kunnen niet over Rick Karsdorp en Nicolai Jörgensen beschikken tijdens de Europa League-ontmoeting.

De twee speelden zondagmiddag negentig minuten mee tegen Heracles Almelo, maar zijn volgens het Algemeen Dagblad niet in staat om donderdag acte de présence te geven in Bern. Voetbal International voegt daar bovendien de naam van Ridgeciano Haps aan toe: ook de linksback maakte zondag de wedstrijd tegen Heracles vol, maar zal niet beschikbaar zijn in Europees verband.

Donderdag zal er om 18.55 uur afgetrapt worden in Stade de Suisse. Drie dagen later wacht alweer De Klassieker voor Feyenoord. Of Karsdorp, Haps en Jörgensen dan wel van de partij zullen zijn, is nog even afwachten. Met name het meespelen van Jörgensen is twijfelachtig: de Deen worstelt al lange tijd met blessureleed en maakte zondag pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen vol.

Update: Feyenoord kan tegen BSC Young Boys niet beschikken over Nicolai Jörgensen en Rick Karsdorp. Ridgeciano Haps reist wel met de selectie af naar Zwitserland, melden de Rotterdammers via de officiële kanalen. Trainer Jaap Stam neemt in totaal twintig spelers mee voor het Europa League-duel.

'De Deen komt net terug van een blessure en speelde zondag tegen Heracles voor het eerst sinds zijn herstel weer 90 minuten. Het duel van donderdag komt voor hem te vroeg', schrijft Feyenoord op de clubsite over Jörgensen. Karsdorp kampt met een blessure, maar over de ernst doen de Rotterdammers geen mededelingen.