Juventus ontsnapt tegen Lokomotiv, grote zege voor Tottenham Hotspur

Juventus ontsnapt tegen Lokomotiv, grote zege voor Tottenham Hotspur

22-10-2019 22:53 Laatste update: 22:56
38

Juventus is voor eigen publiek met de schrik vrijgekomen tegen Lokomotiv Moskou, dat in Turijn lang aan de leiding ging. De Italianen hadden een dubbelslag van Paulo Dybala nodig om een overwinning uit het vuur te slepen: 2-1. Ook Tottenham Hotspur en Bayern München wonnen hun wedstrijden.

Groep D:

Juventus - Lokomotiv Moskou 2-1
Juventus, waar Matthijs de Ligt in de basis begon, opende sterk tegen Lokomotiv Moskou en was hard op weg naar een vroeg openingsdoelpunt. Het ontbrak de Italianen echter aan geluk. Zowel Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo als Miralem Pjanic had het vizier niet op scherp staan. Het leek een kwestie van tijd voor Juventus zou scoren, maar de treffer viel plots aan de andere kant. 

De Ligt ging niet vrijuit bij de goal van Aleksey Miranchuk. De verdediger verloor rond de middellijn een kopduel en sjokte vervolgens terug naar zijn strafschopgebied. Wojciech Sczczesny kon een schot van Joao Mario nog pareren, maar Miranchuk schoot in de rebound wel raak: 0-1. Niet veel later leek Juventus gelijk te maken, echter werd de treffer van Dybala afgekeurd omdat er daarvoor een overtreding gemaakt zou zijn.

Ook in de tweede helft was Juventus de bovenliggende partij. Lokomotiv zag geen reden meer om het spel te maken en leunde 45 minuten lang achterover. Juventus kreeg na een uur spelen mogelijkheden om de Russische defensie te doorbreken, maar de treffer liet lang op zich wachten. Dybala zorgde echter voor grote opluchting door een kwartier voor tijd gelijk te maken, om twee minuten later opnieuw te scoren.

Een blamage was voorkomen, waardoor Juventus na drie duels samen met Atlético Madrid aan de leiding gaat in Groep D.

Groep B:

Olympiakos - Bayern München 2-3
Bayern München heeft zich met hangen en wurgen langs Olympiakos Piraeus weten te worstelen: 2-3. De Duitsers leken het duel op halve kracht te willen beslissen en kregen daar bijna de rekening voor gepresenteerd. Olympiakos kwam in eigen huis brutaal op een 1-0 voorsprong door Youseff El Arabi. Clubtopscorer Robert Lewandowski maakte al snel weer gelijk voor Bayern.

Olympiakos moest het hebben van spaarzame uitbraken en werd met de rug tegen de muur gezet door Bayern, dat de Griekse club niet op de knieën kreeg. Dat gebeurde pas na een uur spelen, toen Lewandowski op de juiste plek stond om een corner binnen te werken. Corentin Tolisso maakte een kwartier voor tijd 1-3, maar Olympiakos weigerde zich gewonnen te geven.

Tien minuten voor tijd moest Bayern zich toch weer strekken na de 2-3 van Guilherme. Bayern kwam met de schrik vrij en is na drie duels nog altijd foutloos.

Tottenham - Rode Ster Belgrado 5-0
Tottenham Hotspur heeft aan het doelsaldo gewerkt tegen Rode Ster Belgrado. Na de 2-7 nederlaag tegen Bayern München herstelde de ploeg van Mauricio Pochettino zich door met maar liefst 5-0 te winnen van de Serviërs. Harry Kane was de grote man aan Tottenham-zijde. De Engelse spits scoorde al na negen minuten en had ook bij de 2-0 van Heung-Min Son een belangrijke rol, vijf minuten later. 

Son maakte er nog voor de rust 3-0 van, waardoor de wedstrijd min of meer gespeeld was. Tottenham hoefde niet zo nodig meer, maar leek zich voor eigen publiek te willen revancheren voor de harde thuisnederlaag tegen Bayern en bleef gas geven. Dat leverde na een klein uur spelen de 4-0 van Erik Lamela op. Kane besliste de eindstand een kwartier voor tijd op 5-0.

Tottenham doet na een winstpartij, een remise en een nederlaag nog volop mee om plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League. Bayern gaat echter ruim aan kop en heeft vijf punten meer dan de Londenaren.