Nachtmerrie De Roon en Hateboer duurt voort, Sterling en Mbappé in bloedvorm

Nachtmerrie De Roon en Hateboer duurt voort, Sterling en Mbappé in bloedvorm

22-10-2019 22:54 Laatste update: 23:42
32

Marten de Roon en bankzitter Hans Hateboer beleven vooralsnog weinig plezier aan het Champions League-debuut van Atalanta Bergamo. De stuntploeg uit Italië kwam dinsdagavond nog wel op voorsprong bij Manchester City, maar was totaal niet opgewassen tegen The Citizens en staat nog steeds op de hatelijke nul.

Groep C
De thuisploeg moest even op gang komen, Atalanta hield een half uur stand en kwam zelfs op 0-1. Fernandinho gaf een strafschop weg en Ruslan Malinovskiy drukte af: 0-1. Nog voor rust stond Manchester City alweer voor. Sergio Agüero tikte op aangeven van Sterling de 1-1 binnen en mocht ook een penalty nemen, nadat Andrea Masiello aan de noodrem trok bij diezelfde Sterling: 2-1.

Na de rust was er geen houden meer aan voor La Dea. Sterling eiste na zijn bijrol bij de eerste twee treffers zijn plekje in de spotlights op met een glaszuivere hattrick in elf (!) minuten tijd. De man of the match leek zelfs nog op weg naar de 6-1, maar dat leed bleef Atalanta bespaard. De tweede gele kaart voor City-talent Phil Foden was het meest noemenswaardige feit van de slotfase.

De cijfers voor Atalanta zijn hard: waar Manchester City na drie wedstrijden nog zonder puntenverlies is, heeft de ploeg van Gian Piero Gasperini nul punten én elf tegengoals verzameld. Shakhtar Donetsk en Dinamo Zagreb hielden het eerder op de avond op 2-2 en lijken te gaan strijden om plek twee in de poule.

Groep A
Niet alleen Manchester City, ook Paris Saint-Germain is na drie wedstrijden al hard op weg naar de knock-outfase. Club Brugge had Real Madrid op 2-2 gehouden in het Estadio Santiago Bernabéu, maar had thuis tegen de Fransen niets te vertellen. Mauro Icardi deelde na zeven minuten de eerste dreun uit, nadat PSG met twee passes het veld over had gestoken: 0-1. Club Brugge mocht nog lange tijd hopen op een resultaat, maar nadat Kylian Mbappé in was gevallen, draaide PSG de duimschroeven aan. Mbappé kopte de 0-2 binnen, bereidde de 0-3 van Icardi voor en bekroonde twee heerlijke steekpasses van Ángel Di María: 0-4 en 0-5.

Real Madrid reisde onder hoogspanning af naar Istanbul, waar de eerste Europese zege van dit seizoen moest worden behaald. Trainer Zinedine Zidane slaagde in die missie, maar helemaal van harte ging het niet. Toni Kroos rondde al vroeg in de wedstrijd af na voorbereidend werk van Eden Hazard, maar Thibaut Courtois moest De Koninklijke meerdere malen op de been houden. Mede doordat Hazard voor open doel op de lat schoot, bleef het tot het einde toe spannend. De 0-1 bleef echter op de scoreborden van de Türk Telekom Arena staan.