'Tof om te zien dat Onana het goed doet bij Ajax, want daar zag het niet naar uit'

'Tof om te zien dat Onana het goed doet bij Ajax, want daar zag het niet naar uit'

23-10-2019 12:11
61

Andre Onana is op dit moment de onbetwiste nummer één onder de lat bij Ajax, maar daar zag het een aantal jaar geleden niet naar uit. Xavier Mous streed met de Kameroener om speelminuten in Jong Ajax en kon af en toe niet geloven wat hij zag.

Toen Onana in 2015 naar Amsterdam werd gehaald, hoopte Mous op speeltijd in Jong Ajax. "Andre had in het begin heel veel moeite", herinnert de goalie zich in gesprek met VI. "Hij maakte veel fouten en was echt zoekende, maar toch keepte hij elke week bij Jong Ajax. Dat was behoorlijk frustrerend, ik baalde gigantisch."

Er is echter geen sprake van wrok bij Mous, die na zijn periode bij Ajax via Cambuur bij PEC Zwolle terechtkwam. "Dat Andre het nu zo geweldig doet, vind ik trouwens oprecht prachtig. Heel gaaf om te zien, want daar zag het er toen niet echt naar uit, haha!"

De keeper uit Kameroen zal woensdagavond ook weer in de basis staan als Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena aantreedt in het kader van de Champions League. Het Londense Chelsea is de opponent van de Amsterdammers, die met een zege een grote stap naar de knock-outfase kunnen zetten.