LIVE: Ajax krijgt deksel op neus: Batshuayi schiet Chelsea op 0-1 (gesloten)

LIVE: Ajax krijgt deksel op neus: Batshuayi schiet Chelsea op 0-1 (gesloten)

23-10-2019 20:45 Laatste update: 21:03
340

Het aftellen is begonnen. Ajax trapt woensdagavond om 18.55 uur af voor de derde Champions League-groepswedstrijd van het seizoen. In de Johan Cruijff Arena is Chelsea de tegenstander. Op deze plek mis je vanmiddag en vanavond hélemaal niets van alle ontwikkelingen.

Een dikke maand geleden begon Ajax met een klinkende zege op Lille OSC (3-0) aan het nieuwe Champions League-jaar. Drie weken geleden werd Valencia met dezelfde cijfers verslagen. Ajax-trainer Erik ten Hag kiest opnieuw voor zijn 'Europese variant' en stuurt dezelfde spelers de wei in als in Mestalla.

Donny van de Beek staat daardoor op tien, terwijl er voor Edson Álvarez een plekje vrijkomt naast Lisandro Martínez centraal op het middenveld. Quincy Promes is de linksbuiten en Dusan Tadic de spits. In de defensie kan Ajax weer beschikken over Nicolás Tagliafico. De Argentijn was tegen RKC Waalwijk geschorst en werd vervangen door Noussair Mazraoui, die nu weer uit de basis verdwijnt. Sergiño Dest is opnieuw de rechtsback. Ook Klaas-Jan Huntelaar moet plaatsmaken.

Opstelling Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Martínez, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Promes

Chelsea is met een nederlaag tegen Valencia en zege op Lille redelijk begonnen aan de groepsfase van de Champions League. De ploeg van manager Frank Lampard is gehavend afgereisd naar Amsterdam, want Andreas Christensen, Ruben Loftus-Cheek, Antonio Rüdiger, Ross Barkley én sterspeler N'Golo Kanté ontbreken.

Opstelling Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Tomori, Zouma, Alonso; Kovacic, Jorginho, Mount; Willian, Abraham, Hudson-Odoi

De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 18.55 uur. Met ons liveblog blijf je in aanloop naar en tijdens de Champions League-clash van alle ontwikkelingen op de hoogte.