Spelersrapport: één grote dissonant in Ajax-defensie, Ziyech onder de maat

23-10-2019 20:55 Laatste update: 21:09
191

Ajax heeft in de eigen Johan Cruijff Arena een zure nederlaag geleden tegen Chelsea. In de achterhoede van Ajax maakte alleen Sergiño Dest een zeer matige indruk en ook de aanvallers hadden het lastig. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

André Onana 6,5: Speelde ook vanavond een solide duel. Kreeg echter in de slotfase van de wedstrijd ongelukkig de 0-1 van Michy Batshuayi om de oren, maar hier kon de doelman uit Kameroen niets aan doen.

Sergiño Dest 5: Had het verschrikkelijk moeilijk met zijn directe tegenstander Callum Hudson-Odoi, die een aantal keer volledig vrij voor het Ajax-doel opdook. Bij het doelpunt van Chelsea was hij net te laat om de voorzet van Christian Pulisic te blokken.

Joël Veltman 6,5: Oogde in de eerste helft een aantal keer onzeker in de duels en ook aan de bal leek het wat bibberig bij de centrale verdediger. Herstelde zich in de tweede helft prima, maar zag de uitploeg vlak voor het laatste fluitsignaal wel de overwinning pakken.

Daley Blind 7: Kreeg te maken met Chelsea-spits Tammy Abraham, maar de verdediger toonde aan over een uitstekende timing te beschikken in de duels. Abraham werd uiteindelijk gewisseld en vervangen door de Belg Michy Batshuayi, die de winnende treffer maakte. Blind probeerde met een uiterste krachtsinspanning nog te blokken, maar kon het doelpunt niet voorkomen.

Nicolás Tagliafico 7,5: Speelde weer een typische 'Tagliafico-wedstrijd'. De Argentijn was over de hele linkerzijde te bewonderen en zorgde met zijn passionele tackles voor bewondering op de tribunes.

Edson Álvarez 6,5: De Mexicaan was nuttig, verloor erg weinig duels en leverde de bal vrijwel altijd in bij de goede kleur. Was in de tweede helft dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal stuiterde via de buitenkant van de paal weer het veld in.

Lisandro Martínez 5,5: De Argentijn kwam niet of nauwelijks in het spelbeeld voor. Leverde in de eerste helft een aantal keer slordig de bal in en ook in het vervolg van de wedstrijd kon hij zijn stempel niet drukken.

Donny van de Beek 6,5: Was een plaaggeest voor de Chelsea-defensie. Met zijn goede loopacties achter de laatste linie van de Engelsen was hij constant dreigend. Een doelpunt leverde het de thuisploeg helaas niet op.

Hakim Ziyech 5: Stond vaak tegen een dubbele dekking aan te kijken en leed veel onnodig balverlies. Probeerde net als tegen Valencia vaak naar binnen te snijden, maar dat had de Chelsea-defensie goed in de smiezen, waardoor hij ook hier vaak de bal verloor. Al met al was het niet genoeg voor een voldoende voor de Marokkaan.

Dusan Tadic 6: Mocht in de punt van de aanval aantreden bij de thuisploeg, maar was zo goed als onzichtbaar en had het lastig met de fysiek sterke verdedigers van Chelsea. Pakte in de tweede helft een nuttige gele kaart, door Willian neer te halen en daarmee een dreigende aanval te onderbreken en verrichte wel genoeg nuttig werk om de opbouw van de ploeg uit Londen te verstoren.

Quincy Promes 6,5: Promes was de gevaarlijkste aanvaller aan Ajax-zijde. Hij dacht zijn ploeg in de eerste helft op een 1-0 voorsprong te zetten na een van richting veranderd schot van Ziyech, maar na inmenging van de VAR werd besloten dat hij een aantal centimeter buitenspel zou hebben gestaan.

WISSELS:

Klaas-Jan Huntelaar -: speelde niet lang genoeg om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Siem de Jong -: speelde niet lang genoeg om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

David Neres -: speelde niet lang genoeg om voor een beoordeling in aanmerking te komen.