Valencia verspeelt zege in allerlaatste minuut: niet naast Ajax en Chelsea

19

Valencia heeft de uitwedstrijd tegen OSC Lille gelijkgespeeld. De remise in Frankrijk is goed nieuws voor Ajax, want daardoor komen de Spanjaarden niet in punten gelijk met Chelsea en Ajax, die allebei zes punten hebben.

Groep H:

Lille - Valencia 1-1
Ajax verloor eerder op de avond met 0-1 van Chelsea, waardoor Valencia nog steeds volop meedoet om de bovenste plekken in Groep H. Lille, dat nog altijd puntloos was, knokte voor de laatste kansen. De Fransen kregen in de beginfase de grootste kansen, maar konden Jasper Cillessen niet passeren. Valencia kwam nauwelijks in het spel voor en creërde in de eerste 45 minuten geen kans.

Lille was ook in de tweede helft de betere partij, maar keek na een uur spelen wel tegen een achterstand aan. De eerste kans van Valencia werd direct omgezet in een doelpunt. Een bal vanaf rechts van Kevin Gameiro werd onder controle gebracht door Denis Cheryshev, voor wie het afronden een koud kunstje was: 0-1. Loïc Remy kreeg daarna een grote kans om namens Lille gelijk te maken.

Die gelijkmaker viel pas in de blessuretijd. Lille speelde alles of niets en kreeg in de 95e minuut loon naar werken door Jonathan Ikone, die de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg en in de kruising schoot: 1-1. Lille staat na drie duels op één punt.

Groep E:

Genk - Liverpool 1-4
Liverpool doet door een ruime overwinning bij KRC Genk weer volop mee om plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League. De ploeg uit België bleek een maatje te klein voor de koploper uit Engeland. Al na twee minuten kwam Liverpool, waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis begonnen, op 0-1 door Alex Oxlade-Chamberlain. Nog voor de rust werd een Belgische treffer vanwege buitenspel afgekeurd.

Het duurde vervolgens lang tot Liverpool de definitieve nekslag uitdeelde, waardoor Genk mocht blijven hopen. Echt gevaarlijk werden de Belgen niet. Toen Oxlade-Chamberlain er op schitterende wijze 0-2 van maakte, was het duel gespeeld. Nadat Sadio Mané er ook nog 0-3 van maakte, twijfelde daar niemand meer aan. Mohamed Salah maakte vervolgens schitterend de 0-4. De treffer die Genk in de slotfase maakte bleek enkel voor de statistieken.

Genk heeft na drie duels één puntje, maar mag nog steeds hopen op overwintering in Europa.

Red Bull Salzburg – Napoli 2-3
Red Bull Salzburg en SSC Napoli hebben er in Oostenrijk een waar spektakelstuk van gemaakt. Salzburg kwam twee keer terug van een achterstand, maar staat uiteindelijk alsnog met lege handen: 2-3.

De Italianen kwamen tot twee keer toe op voorsprong door doelpunten van Dries Mertens, maar door Champions League-sensatie Erling Braut Håland wist de thuisploeg terug te komen in de wedstrijd. Een punt leek het maximaal haalbare voor Salzburg, maar kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. Een minuut na de 2-2 van Haland bepaalde Lorenzo Insigne de eindstand op 2-3.

Groep: F

Internazionale - Dortmund 2-0
Internazionale blijft in leven door een cruciale 2-0 overwinning op Borussia Dortmund in Groep F. Na drie duels gaat FC Barcelona aan kop met zeven punten en hebben Inter en Dortmund drie punten minder. Stefan de Vrij was na ruim twintig minuten spelen belangrijk bij de openingstreffer van Lautaro Martínez, die de afgelopen weken aan de lopende band scoort. De Nederlander gaf de assist.

Dortmund heeft de smaak vooralsnog niet te pakken en maakte ook in Italië een matige indruk. Na een kans in de tweede helft van Julian Brandt maakte Inter een einde aan de onzekerheid en werd het via Antonio Candreva uiteindelijk 2-0. Kort daarvoor miste Martínez een strafschop nadat Mats Hummels een overtreding maakte in het strafschopgebied. Slavia Praag staat onderaan in Groep F.

Slavia Praag – Barcelona 1-2
Frenkie de Jong en FC Barcelona hebben op bezoek bij Slavia Praag een benauwde overwinning geboekt. Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Lionel Messi al in de derde minuut de openingstreffer maakte, maar vlak na rust zorgde vleugelverdediger Jan Boril voor de onverwachte gelijkmaker van de Tsjechen.

Slavia kon daar zeven minuten lang van genieten, maar Luís Suarez bezorgde Barcelona in de slotfase alsnog de overwinning. Barcelona speelt over twee weken thuis tegen Slavia Praag, waar de Nederlander Mick van Buren de hele wedstrijd op de bank zat.

Groep G:

Benfica – Olympique Lyon 2-1
Olympique Lyon heeft ondanks een doelpunt van Memphis Depay geen resultaat geboekt tegen Benfica. Memphis mag zijn doelman Anthony Lopes na afloop boos aankijken in de kleedkamer, want bij een 1-1 stand en met nog vijf minuten te spelen ging de Portugese doelman hopeloos in de fout.

Rafa Silva bezorgde Benfica de vroege voorsprong, maar kon ondanks een overwicht niet doordrukken. Pas tegen het einde van de eerste helft beet Lyon van zich af. Memphis werd echter niet gevaarlijk.

Twintig minuten voor tijd pikte Memphis echter toch zijn doelpunt mee. Lyon bleek uiteindelijk niets aan de treffer te hebben, toen Lopes een paar minuten voor tijd een gigantische fout maakte. Benfica is hekkensluiter in Groep G. Benfica en Zenit hebben één puntje minder. Eerder op de dag won RB Leipzig met 2-1 van Zenit.