Jubelende Lampard: 'Ajax is sterk, de sfeer was intens en toch winnen is briljant'

Jubelende Lampard: 'Ajax is sterk, de sfeer was intens en toch winnen is briljant'

24-10-2019 07:55 Laatste update: 08:26
26

Frank Lampard kan zijn geluk niet op met de 0-1 overwinning van Chelsea bij Ajax in de Champions League. De manager van The Blues spreekt van een verdiende zege in de Johan Cruijff Arena.

"Ik ben zo ontzettend blij met deze overwinning. We wisten hoe zwaar deze wedstrijd zou gaan worden. Ajax heeft een sterke ploeg, de sfeer in het stadion was intens en dan toch winnen, is briljant. Ik vind ook dat we verdiend hebben gewonnen. Ik vind dit echt enorm knap van mijn ploeg, ik ben zó trots op deze prestatie", jubelt Lampard tegenover BT Sport.

Dat een treffer van Quincy Promes – al dan niet terecht – werd afgekeurd wegens buitenspel, was volgens Lampard niet doorslaggevend. "Ik denk dat we ons geluk zelf hebben afgedwongen. We hebben de VAR nog niet vaak aan onze kant gehad dit seizoen, dus het zat er een beetje aan te komen dat ze een keer in ons voordeel zouden beslissen."

"Uiteindelijk hebben we deze overwinning zelf afgedwongen", vervolgt de manager. "Ajax heeft enorm veel creativiteit in het elftal, maar Kepa heeft het niet erg druk gehad. Onze jonge spelers zijn nog baby's in de Champions League, dus dit was een enorme test voor ze. Maar we hadden zelfs meer kunnen scoren."

Chelsea en Ajax hebben nu elk zes punten in groep H van de Champions League. Valencia volgt met vier punten, Lille heeft één punt.