Van Dijk reageert op 'aparte opmerking' Ferdinand: 'Haha, ik weet wie dat zegt'

Van Dijk reageert op 'aparte opmerking' Ferdinand: 'Haha, ik weet wie dat zegt'

24-10-2019 12:30 Laatste update: 17:04
30

Virgil van Dijk beleefde een makkelijke avond met Liverpool tegen KRC Genk (1-4). Na afloop sprak de aanvoerder met VoetbalPrimeur niet alleen over het resultaat, maar ook over zijn nominatie voor de Gouden Bal en een 'aparte opmerking' van Rio Ferdinand.

Frans Raaijmakers
GENK

Degelijk spel, geen blessures, dus eigenlijk de ideale zege in deze drukke periode.
"Zeker, we zijn blij met de drie punten en de goede goals die we hebben gemaakt. Dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd van zondag tegen Tottenham. Het was voor ons belangrijk de wedstrijd zonder kleurscheuren door te komen en weer eens een uitwedstrijd in de Champions League te winnen. Dat hebben we gedaan."

Is het nog een smetje op de avond dat je de nul niet vast hebt kunnen houden?
"Nee, daar zit ik niet zo mee. Winnen blijft het belangrijkste."

Nu wacht de Premier League weer. Heeft de trainer of de club eigenlijk een voorkeur uitgesproken voor het winnen van de competitie of de Champions League? Ik kan me voorstellen dat de fans en de club juist hunkeren naar de landstitel.
"Ik weet niet wat welke prijs de club het liefst wint, ik weet wel dat de spelersgroep geen voorkeur heeft. Uiteindelijk willen we elke prijs winnen waar we voor spelen. We zien aan het einde van het seizoen wel wat die mentaliteit ons heeft gebracht."

Even iets anders, je bent genomineerd voor de Gouden Bal. Gefeliciteerd.
"Ja, dat is heel speciaal natuurlijk, zoveel spelers worden er niet genomineerd. Ik ben daar hartstikke trots op. Of Messi de favoriet is? Nou, ik ben niet voor niks genomineerd dus ik maak altijd een kans. We zien wel wie er uiteindelijk wint."

Een Engelse analist heeft eerder naar aanleiding van je FIFA-verkiezing gezegd dat een verdediger zo'n titel niet zou moeten winnen. Zijn redenatie: fans kopen geen kaartje om verdedigers aan het werk te zien, fans komen naar het stadion voor de speciale momenten van Messi of Ronaldo. Wat vind je daarvan?
"Haha, ik weet wie dat gezegd heeft, hij is nota bene ook een centrale verdediger (Rio Ferdinand, red.) geweest. Ik vond zijn opmerking wel apart. Maar goed, iedereen mag een mening hebben. Ik denk zelf dat niet iedereen alleen maar voor de aanvallers naar het stadion komt."