Ten Hag: 'Bij hem is er sprake van vermoeidheid, bij andere spelers niet'

Ten Hag: 'Bij hem is er sprake van vermoeidheid, bij andere spelers niet'

24-10-2019 11:58 Laatste update: 14:43
47

Sergiño Dest sprak na de Champions League-nederlaag tegen Chelsea over 'vermoeidheid en pijntjes' bij Ajax. Erik ten Hag, trainer van de Amsterdamse ploeg, denkt dat de achttienjarige rechtsback het vooral over zichzelf heeft.

"Bij Sergiño is er wel sprake van vermoeidheid, bij andere spelers van ons niet", vertelt Ten Hag op de persconferentie richting de Klassieker. "Het is ook niet onlogisch dat hij vermoeid is. Hij is een speler die vorig jaar nog bij Ajax O19 en Jong Ajax speelde. Nu moet hij op een totaal ander niveau spelen en dat vraagt aanpassing. Maar ik weet zeker dat hij dat heel snel gaat doen."

Ajax ging woensdagavond ten onder tegen Chelsea (0-1) en speelde afgelopen zaterdag ondermaats tegen RKC Waalwijk (1-2). Zondag staat de Klassieker tegen Feyenoord op het programma. Ten Hag: "Het moet niet uitmaken tegen wie je speelt. Wij weten wat Feyenoord losmaakt en daarin moet je je inleven. Ook tegen Fortuna Sittard en RKC verwacht ik honderd procent."

"De Klassieker die staat altijd op zich. Dan komen er krachten en machten los bij beide teams", aldus Ten Hag. "We moeten zorgen dat we aan de goede kant zitten en dat moeten we afdwingen. Ik kijk naar Ajax, wij moeten het team verder ontwikkelen en daarin moeten we zondag een volgende stap zetten in een wedstrijd met veel emoties."