Chelsea heeft 'veel respect' voor Ajax: Ik heb gezien hoe blij ze waren

Chelsea heeft 'veel respect' voor Ajax: "Ik heb gezien hoe blij ze waren"

24-10-2019 12:16 Laatste update: 12:18
47

Erik ten Hag constateert een dag na het verlies tegen Chelsea dat het verwachtingspatroon rond Ajax exponentieel is gegroeid. Een jaar geleden zag de wereld er anders uit, stelt de Ajax-trainer.

"Ik zie opeens een bepaald verwachtingspatroon", vertelt Ten Hag op de persconferentie richting de Klassieker tegen Feyenoord. "Kijk waar je een jaar geleden stond, toen wij naar Bayern München gingen. Toen ging ook niet alles goed. Als je ziet waar je dan aan het eind van het seizoen staat... Die ontwikkeling moet dit team ook gaan maken."

"Chelsea is een ploeg uit de Premier League met topspelers, die voor vele miljoenen zijn gekocht of al ervaring hebben opgedaan in die competitie of het Championship. We waren in evenwicht en dat is een knappe prestatie", benadrukt Ten Hag. "Het is niet zo dat wij zo even over dit soort ploegen heen lopen. Tegen Lille en Valencia waren we top en zat het af en toe mee. Woensdagavond zat het echt tegen en dan kan er ook een keer een mindere uitslag komen."

Ten Hag zag dat de Chelsea-spelers euforisch waren na het binnenslepen van de winst. "Ja, ik heb wel gezien hoe blij ze ermee waren. Dat geeft ook aan hoeveel respect ze voor Ajax hebben. Dat is ook mooi, maar om het respect ook echt te krijgen moet je dit soort ploegen verslaan."