'Het lot van De Ligt is al bepaald, maar hij wordt de beste verdediger ter wereld'

'Het lot van De Ligt is al bepaald, maar hij wordt de beste verdediger ter wereld'

24-10-2019 13:58
30

Leonardo Bonucci breekt opnieuw een lans voor Matthijs de Ligt. De twintigjarige verdediger van Juventus wordt onterecht aangevallen door zijn critici, vindt de Italiaan. Hij verwacht dat De Ligt de beste verdediger ter wereld wordt.

De Ligt heeft een basisplaats bij Juventus, maar beleeft een moeizame start en kreeg deze week na zijn Champions League-optreden tegen Lokomotiv Moskou wéér kritiek. Bonucci heeft echter geen twijfels over de Nederlander. "Het lot van De Ligt is al bepaald", stelt de 31-jarige verdediger in gesprek met Tuttosport.

"Hij heeft het moeilijk, zoals we het allemaal moeilijk hebben gehad. Mensen moeten hem met rust laten. Hij heeft de kwaliteiten om één van de beste verdedigers ter wereld te worden, zo niet dé beste. De Ligt heeft fouten gemaakt, maar hetzelfde geldt voor mij in het verleden. Het gebeurt alle voetballers. Het is onvermijdelijk."

Bonucci benadrukt dat De Ligt moet wennen aan het Juve-spel. "Hij is pas twintig jaar oud en moet zich het zoneverdedigen eigen maken, terwijl hij zijn hele carrière op mandekking heeft gespeeld. Het is een kwestie van tijd, maar hij is ook gewoon een mens. Met ervaring wordt hij de beste verdediger in de wereld."