LIVE: PSV en LASK scoren niet, AZ haalt uit en Feyenoord stelt teleur (gesloten)

LIVE: PSV en LASK scoren niet, AZ haalt uit en Feyenoord stelt teleur (gesloten)

24-10-2019 17:45 Laatste update: 22:54
306

De Nederlandse Europa League-afgevaardigden zijn alweer toe aan hun derde poulewedstrijd. Feyenoord gaat op het kunstgras in Bern tegen BSC Young Boys spelen, AZ ontvangt FK Astana in Den Haag. Beide wedstrijden beginnen om 18.55 uur. Daarna volgt PSV-LASK Linz om 21.00 uur. VoetbalPrimeur zal je via dit liveblog op de hoogte houden van álle ontwikkelingen.

Feyenoord verdedigt zijn koppositie in Groep G, waar alle vier de clubs drie punten hebben. De 'kunstgraswedstrijd' in Zwitserland belooft echter een zware te worden, aangezien Feyenoord niet op volle oorlogssterkte aan kan treden. Rick Karsdorp en Nicolai Jörgensen zijn achtergebleven in Rotterdam. Ridgeciano Haps is wel mee, maar begint noodgedwongen als reserve. Lutsharel Geertruida, Tyrell Malacia en Sam Larsson zijn nieuw ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Geertruida, Ié, Senesi, Malacia; Toornstra, Kökçü, Fer; Berghuis, Sinisterra, Larsson.

AZ heeft nog niet gewonnen én nog niet verloren sinds de start van de groepsfase. De eerste wedstrijden tegen Partizan Belgrado en Manchester United leverden een 2-2 en een 0-0 gelijkspel op. Trainer Arne Slot kan in speelstad Den Haag beschikken over een fitte selectie: alleen Albert Gudmundsson zit voor langere tijd in de lappenmand. Rechtsback Jonas Svensson was tegen Manchester United geschorst, maar zal naar verwachting weer terugkeren in de basis. Myron Boadu heeft juist één Eredivisie-wedstrijd schorsing uitgezeten en lijkt Ferdy Druijf weer naar de bank te dirigeren.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Wijndal; Midtsjö, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Boadu, Idrissi.

PSV mag thuis tegen LASK Linz proberen om de kater van de 3-0 nederlaag bij FC Utrecht weg te spoelen. De Eindhovenaren doen het in Europees verband uitstekend en zijn na de wedstrijden tegen Sporting Portugal (3-2) en Rosenborg (1-4) nog zonder puntenverlies. Jorrit Hendrix kreeg zaterdag in Utrecht rood en lijkt zijn plek in de Europa League kwijt te raken aan Erick Gutiérrez. Nick Viergever werd eveneens weggestuurd door Danny Makkelie, maar zal vermoedelijk wél blijven staan. Bruma maakt naar verwachting zijn rentree in de basis, ten koste van Ritsu Doan.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Sadílek; Rosario, Ihattaren, Gutiérrez; Doan, Gakpo, Bergwijn.