AZ-voorbereiding 'verstoord' door fotoshoot: 'Niet zo leuk, maar part of the job'

AZ-voorbereiding 'verstoord' door fotoshoot: 'Niet zo leuk, maar part of the job'

24-10-2019 16:59
15

Voor de spelers van AZ werd de voorbereiding op de Europa League-wedstrijd tegen FK Astana werd deze week 'verstoord'. De selectie moest een teamfoto maken voor kledingsponsor Cavallaro Napoli: rechtsback Jonas Svensson nam het ter kennisgeving aan.

De 26-jarige Noor had liever op het trainingsveld gestaan, laat hij weten aan AZ TV. "Eerlijk gezegd vind ik het niet zo leuk. Maar soms moet je dingen doen die je niet zo leuk vindt. Dat is part of the job, maar ik wil eigenlijk liever trainen", lacht hij voor de camera. Svensson denkt dan ook niet dat hij voor een carrière als fotomodel in de wieg is gelegd. "Nee, daar ben ik toch te klein voor? Jammer, haha."

Afgezien van de fotoshoot geniet Svensson elke dag bij AZ, vooral van de ontwikkeling van de jongere spelers. "Ik ben nu een oude man. Ik speel met echt jonge spelers, dan word je snel oud", knipoogt hij. "Ik vind het mooi om te zien hoe ze zich elke dag ontwikkelen. Ze zijn echt goed en dat op zo'n jonge leeftijd... Echt ongelooflijk. Ik was niet zo goed, toen ik zo jong was."

Svensson en AZ vervolgen donderdagavond hun Europese campagne met een thuiswedstrijd tegen FK Astana. De Noorse rechtsback was tegen Manchester United geschorst, maar zal tegen de gasten uit Kazakhstan weer van de partij zijn.