Holland terug in Nederland: 'Ik vond Viergever fantastisch, Mr. Reliable'

Holland terug in Nederland: 'Ik vond Viergever fantastisch, Mr. Reliable'

Gepubliceerd: donderdag 24 oktober 2019 om 17:22do 24-10-2019 om 17:22

De selectie van PSV-tegenstander LASK Linz herbergt één naam die wellicht nog een belletje doet rinkelen bij AZ- en Sparta-fans: James Holland. De Australiër stond tussen 2009 en 2012 onder contract in Alkmaar, werd tussentijds verhuurd aan Sparta en keert nu na zeven jaar weer terug op Nederlandse bodem.

Het Philips Stadion is geen onbekend terrein voor de inmiddels dertigjarige controleur. "Ik ben er met AZ wel eens geweest, maar toen zat ik op de tribune", vertelt hij aan FOX Sports. Hoewel hij uiteindelijk nooit doorbrak in Alkmaar, bewaart Holland warme herinneringen aan zijn tijd in Nederland. "Voor een jonge speler is het een 'awesome' plek om heen te gaan en je carrière op te starten. Iedereen weet dat er veel talenten doorkomen in Nederland. Ik heb hier veel geleerd en een mooie tijd gehad."

Holland zal donderdagavond een oude ploeggenoot uit zijn AZ-tijd treffen in de persoon van Nick Viergever. "Ik vond hem een fantastische verdediger: snel, goed aan de bal en iemand op wie je kunt vertrouwen. Bij PSV is hij ook Mr. Reliable, als één van de oudere spelers. Die rol had hij bij Ajax en AZ ook."

Holland en de zijnen zullen donderdag om 21.00 uur aftrappen tegen PSV. LASK Linz heeft drie punten behaald uit de vorige twee Europa League-wedstrijden, drie minder dan PSV.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat gaat PSV doen tegen LASK Linz?

(3024 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws