Kritiek op Mbappé na 'domme' actie: 'Ik denk dat hij langzaam verandert in Neymar'

Kritiek op Mbappé na 'domme' actie: 'Ik denk dat hij langzaam verandert in Neymar'

24-10-2019 20:18
11

Kylian Mbappé eiste dinsdag een hoofdrol op bij Paris Saint-Germain in het Champions League-duel met Club Brugge. De aanvaller maakte als invaller een hattrick, maar baalde na afloop van zijn aanvankelijke reserverol. Dat komt hem op kritiek van Christophe Dugarry te staan.

De voormalig Franse international stoorde zich aan de uitspraken van Mbappé. "Ik wilde starten en ik dacht ook dat ik een basisplaats zou krijgen, maar de trainer maakte een andere keuze. Dat moet je dan accepteren. Ik wilde laten zien dat het lastig is om zonder mij te spelen", liet de twintigjarige PSG-ster weten.

"Dat was dom", reageert Dugarry tegenover RMC Sport. "Misschien ben ik een beetje hard, maar ik wil niet dat mijn fraaie beeld van Mbappé verpest wordt. Ik denk dat hij langzaam in Neymar verandert, want hij komt over als een individualist."

Rivaldo adviseert Mbappé
Rivaldo heeft vooral aandacht voor het sportieve succes van Mbappé. "Het lijdt geen twijfel dat Mbappé de kwaliteiten heeft om één van de beste spelers in de wereld te worden. Hij speelt nu al geweldig en heeft een enorm potentieel", stelt de Braziliaan, die de Fransman wel adviseert om te vertrekken bij de Ligue 1-kampioen. "Ik geloof dat hij naar een topclub in Spanje of Engeland moet vertrekken om zich te bewijzen als de erfgenaam van Messi en Ronaldo."

Of zijn oude club FC Barcelona de middelen heeft om Mbappé aan te trekken, betwijfelt Rivaldo evenwel. "Dat wordt heel moeilijk voor Barcelona, want hij is heel duur gezien zijn leeftijd, zijn status als wereldkampioen en zijn kwaliteiten die hem tot één van de meest gewilde spelers ter wereld maken. Barça had al veel problemen om Neymar terug te halen, stel je eens voor wat PSG voor Mbappé vraagt. Het is vrijwel onmogelijk hem naar Catalonië te halen.