Weghorst en Kluivert geven zege weg, United blijft AZ voor dankzij Martial

24-10-2019 21:10
9

Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg donderdag niet voor puntenverlies kunnen behoeden in de Europa League. De Nederlandse spits scoorde, maar zag zijn Duitse ploeg met 2-2 gelijkspelen op bezoek bij AA Gent. Justin Kluivert gaf met AS Roma drie punten weg tegen Borussia Mönchengladbach.

Wolfsburg, waar ook Jeffrey Bruma in de basis stond, kon al na drie minuten juichen dankzij Weghorst. Hij tikte volledig vrij bij de tweede paal een voorzet van Marcel Tisserand binnen. João Victor verdubbelde de marge, waarmee Wolfsburg op rozen leek te zitten. Roman Yaremchuk maakte er kort voor rust echter 1-2 van en diep in blessuretijd tekende hij ook voor de gelijkmaker. De Duitse club leidt nog wel in groep I met vijf punten uit drie duels. Gent heeft ook vijf punten en staat tweede.

Met Kluivert aan de aftrap leek AS Roma hard op weg naar drie punten tegen Gladbach. Nicolo Zaniolo kopte na een halfuur raak uit een hoekschop in Stadio Olimpico. Lars Stindl benutte diep in blessuretijd evenwel een strafschop en dompelde de Romeinen in rouw. Roma blijft wel koploper in groep J, met één puntje meer dan Istanbul Basaksehir en Wolfsberger AC. De Turken wonnen dat onderlinge duel met 1-0.

In de groep van Feyenoord speelde FC Porto thuis met 1-1 gelijk tegen Rangers FC. Luis Díaz zette de Portugezen op voorsprong, maar Rangers-goudhaantje Morelos tekende op slag van rust voor de gelijkmaker. Porto-doelman Agustín Marchesín moest in de tweede helft al snel voorkomen dat Morelos nogmaals scoorde. Door de remise hebben Porto en Rangers, één punt minder dan koploper Young Boys, dat Feyenoord versloeg.

Anthony Martial was belangrijk voor Manchester United op bezoek bij Partizan Belgrado. De Fransman, weer fit na een hamstringblessure, verzilverde kort voor rust een strafschop: 1-0. Hoewel de Serviërs in het tweede bedrijf kansen kregen, bleef het bij dat ene doelpunt. United is daarmee koploper in de poule van AZ. De Alkmaarders hebben twee punten minder dan de Premier League-grootmacht en staan tweede.

Met Joeri de Kamps in de basis verloor Slovan Bratislava thuis van Wolverhampton Wanderers (1-2). In diezelfde groep zag Jeremain Lens Besiktas vanaf de bank met 1-2 verliezen van SC Braga. Ook Jody Lukoki, die na een uur werd gewisseld, ging onderuit: Ludogorets verloor in eigen huis met 0-1 van Espanyol.