Stam: 'Iedereen die kijk op voetbal heeft, heeft gezien dat we goed voetballen'

Stam: 'Iedereen die kijk op voetbal heeft, heeft gezien dat we goed voetballen'

24-10-2019 21:45 Laatste update: 21:57
80

Hoewel Feyenoord met 2-0 verloor van Young Boys, is trainer Jaap Stam wel degelijk te spreken over het spel van zijn ploeg. Dat liet hij na afloop blijken voor de camera van VTBL.

"In de beginfase hadden we even moeite met het veld", steekt Stam van wal. "Daarna pakken we het heel goed op, spelen we goed voetbal en domineren we de hele wedstrijd. Je komt dicht bij hun goal, alleen moet je zelf ook de trekker overhalen. Vanuit het voetballende hebben zij één schot op doel gehad, in de extra tijd. Maar uiteindelijk winnen zij wel."

Feyenoord riep de problemen over zichzelf af met twee strafschoppen, constateert Stam. Vooral de handsbal van Edgar Ié zorgt voor ongeloof. "Het was een moment van verstandsverbijstering. Ik weet niet wat er met hem gebeurde. Ik heb het nog niet teruggezien, maar als verdediger moet je je goed positioneren en is een handsbal niet nodig in de zestien meter."

Volgens Stam was de tweede penalty na een overtreding van Kenneth Vermeer onterecht. "Hij liep volgens mij in de handen van de keeper. Er valt over te twisten, maar als er een VAR was geweest, hadden ze er misschien wel naar gekeken."

Stam ziet ondanks de nederlaag voldoende aanknopingspunten. "Iedereen die een beetje kijk op voetbal heeft, heeft gezien dat we goed kunnen voetballen. Buiten de beginfase, waarin het onnauwkeurig is. Daarna pakten we het harstikke goed op en komen we er goed door." Enkel de finesse ontbrak in de eindfase, meent de coach. "Dat is dan heel jammer."