'Feyenoord opgejaagd wild, gaat helemaal naar de kloten en wordt zo amateurclub'

'Feyenoord opgejaagd wild, gaat helemaal naar de kloten en wordt zo amateurclub'

24-10-2019 22:14
101

Rob Jacobs is furieus na de 2-0 nederlaag van Feyenoord tegen Young Boys in de Europa League. De oud-trainer van de Rotterdammers kraakt harde woorden en houdt zijn hart vast richting De Klassieker tegen Ajax van zondag.

"Je ziet al een aantal weken wat er bij Feyenoord gebeurt: het is Feyenoord-onwaardig", zegt Jacobs tegen RTV Rijnmond. "Het heeft met kwaliteit te maken, maar het is ook een mentaliteitskwestie. Dit heeft niets met Europees voetbal te maken. Je wordt er wanhopig van als je naar Feyenoord kijkt. Dit is niet om aan te zien."

Jacobs is zeer kritisch op trainer Jaap Stam. "Hij is uiteindelijk verantwoordelijk. Met al die excuses, die kennen we inmiddels wel. Er moeten elf spelers voetballen. Wat laten zij zien? Niks. Volgende week is het weer niks." De oud-trainer denkt dat Stam nu al nadenkt over zijn toekomst. "Hij zal vast zijn zaakwaarnemer bellen om te vragen wat hij moet gaan doen. Het is voor Stam ook vervelend, dat snap ik wel. Maar laat dan op de televisie een ander geluid horen!"

Jacobs begrijpt ook niet dat Marco Senesi zolang heeft moeten wachten op een kans. "Stam heeft het over automatismen. Welke automatismen? Het enige automatisme bij Feyenoord is de aftrap", briest hij. "Feyenoord is een amateurclub aan het worden. Zo'n grote club die naar de kloten gaat. Heel Feyenoord wordt helemaal voor schut gezet."

Volgens Jacobs kunnen de Rotterdammers wel eens een flink pak slaag krijgen op bezoek bij Ajax zondag. "Dit Feyenoord is opgejaagd wild. Ajax gaat vol erop. Het wordt alleen maar erger."