PSV blijft ondanks snelle kansenregen steken op teleurstellend gelijkspel

PSV blijft ondanks snelle kansenregen steken op teleurstellend gelijkspel

Gepubliceerd: donderdag 24 oktober 2019 om 22:48do 24-10-2019 om 22:48

Laatste update: donderdag 24 oktober 2019 om 22:53do 24-10-2019 om 22:53

PSV is donderdag niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen het Oostenrijkse LASK Linz in de Europa League. De ploeg van trainer Mark van Bommel kreeg meerdere mogelijkheden om toe te slaan, maar het bleef 0-0 in het Philips Stadion.

PSV moest het zonder de niet fitte Donyell Malen stellen, maar gelegenheidsspits Steven Bergwijn kreeg al meteen een enorme mogelijkheid om de score te openen. De Oranje-international ging na een fraai passje van Mo Ihattaren op doelman Alexander Schlager af, maar kwam net tekort. In de rebound vond Pablo Rosario het been van de sluitpost. Het bleek het startschot voor een sterke openingsfase van de Eindhovenaren.

Ook Ritsu Doan en Cody Gakpo stichtten gevaar, voordat Daniel Schwaab na een klein kwartier op de lat kopte uit een hoekschop van Ihattaren. Na achttien minuten schreeuwde PSV om een strafschop, toen de op snelheid liggende Bergwijn een duw in de rug kreeg. De scheidsrechter wuifde het weg en daarna ging ook de storm van de thuisploeg wat liggen. PSV werd slordiger en LASK Linz kwam er een paar keer uit.

In de tweede helft was de eerste grote kans opnieuw voor Bergwijn. Ditmaal schoot hij vanuit een ietwat lastige hoek op de voet van doelman Schlager. Het bleek niet de enige herhaling van zetten, want Schwaab raakte opnieuw de lat op aangeven van Ihattaren. De Oostenrijkers waren daarna voor het eerst dichtbij een treffer, maar Marko Raguz zag zijn inzet over het doel gaan.

Het was verder vooral PSV dat de klok sloeg. Het gemis van goaltjesdief Malen bleek zich echter toch te doen voelen, want de Eindhovenaren slaagden er niet in om één van de aanvallen te bekronen met een treffer. Van Bommel bracht in de slotfase nog Ryan Thomas en Kostas Mitroglou voor Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo, maar opvallend genoeg liep Bergwijn juist daarvoor een lichte blessure op. Dat is een extra zorg in aanloop naar de topper tegen AZ.

In groep D van de Europa League blijft PSV nog wel de koploper met zeven punten uit drie duels. Sporting Portugal heeft één puntje minder. De Portugezen wonnen met 1-0 van Rosenborg BK, dat nog met lege handen staat. LASK Linz heeft vier punten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws