Spelersrapport: weinig uitschieters voor matig PSV, aanvallers missen legio kansen

Spelersrapport: weinig uitschieters voor matig PSV, aanvallers missen legio kansen

Gepubliceerd: donderdag 24 oktober 2019 om 23:03do 24-10-2019 om 23:03

PSV is na een doelpuntloos gelijkspel tegen LASK Linz de perfecte status in groep D van de Europa League kwijt. In het eigen Philips Stadion waren de Eindhovenaren niet in staat om de Oostenrijkse defensie te kraken. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een teleurstellende wedstrijd.

Jeroen Zoet – 6.5: De keeper van PSV kreeg geen tegengoal en de kansen die LASK kreeg werden niet op zijn doel geschoten. Al met al had Zoet een rustige avond in het Philips Stadion.

Denzel Dumfries – 6.5: Denzel Duracell legde zoals altijd weer veel energie in de wedstrijd en probeerde zijn ploeg zo nu en dan op te zwepen met zijn aanstekelijke enthousiasme. Een dikke voldoende voor de rechtsback.

Daniel Schwaab - 7: De vervanger van Timo Baumgartl speelde een hoofdrol door tot twee keer toe op de lat te koppen. De ervaren Duitser speelde zoals we van hem gewend zijn: geen franje, maar oerdegelijk.

Nick Viergever - 6: Viel niet echt op en dat is voor een stopper eigenlijk alleen maar goed. De linkspoot in het hart van de PSV-defensie was oplettend en had veel steun aan Schwaab, met wie hij vorig seizoen zo veel wedstrijden samen speelde.

Michal Sadílek – 5.5: De jonge Tsjech blijft een middenvelder die noodgedwongen op linksback geposteerd staat en dat is te zien. Er komt weinig aanvallende dreiging van Sadílek, die daardoor geen extra wapen kan bieden op het moment dat PSV doelpunten nodig heeft.

Pablo Rosario – 5.5: De captain van PSV kan de criticasters maar geen ongelijk bewijzen. Het was niet slecht wat de controleur liet zien, maar ook zeker niet goed. Rosario zal het moeten doen met een krappe voldoende.

Érick Gutiérrez - 6: De roep om Guti werd na het debacle van afgelopen weekend in Utrecht steeds groter en dus kreeg de Mexicaan tegen LASK de kans om zich te laten zien. Hoewel hij duidelijk meer voetbal in de ploeg bracht dan Jorrit Hendrix kon hij niet écht overtuigen.

Mohamed Ihattaren – 6.5: De middenvelder die de meeste Eindhovense dreiging inleidde. Het supertalent van PSV bood de drie aanvallers vaak de mogelijkheid om tot kansen te komen en het was niet aan hem te wijten dat de trekker niet werd overgehaald.

Ritsu Doan – 5.5: De Japanner was de laatste weken goed bezig, maar had tegen LASK een mindere dag. De vleugelaanvaller kwam weinig in het spel voor en kon PSV niet aan de zo gewenste aanvallende impuls helpen.

Cody Gakpo – 6.5: Bij afwezigheid van Donyell Malen werd de spitspositie vergeven aan Gakpo, die met zijn snelheid vaak onzekerheid stichtte in de LASK-defensie. Hij had minimaal één goal moeten maken, maar zag ook hoe zijn ploeggenoten veel kansen misten.

Steven Bergwijn – 5: Er wordt veel van Steven Bergwijn verwacht, zo eerlijk moeten we ook zijn. Maar wat de nummer tien van PSV donderdagavond liet zien was onder de maat. Hij verspeelde veel ballen, maakte verkeerde keuzes en de kansen die hij kreeg werden om zeep geholpen.

Invallers:

Bruma – x: viel na 74 minuten in en speelde te kort voor een beoordeling.

Ryan Thomas – x: viel na 84 minuten in en speelde te kort voor een beoordeling.

Kostas Mitroglou – x: viel na 84 minuten in en speelde te kort voor een beoordeling.

(Guy Habets/VoetbalPrimeur)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws