Van Persie ziet 'zwakte' Emery: 'Als je goede coach hebt sprint je voor je leven'

Van Persie ziet 'zwakte' Emery: 'Als je goede coach hebt sprint je voor je leven'

25-10-2019 08:54 Laatste update: 08:57
22

Robin van Persie heeft hard uitgehaald naar Arsenal-coach Unai Emery na de nipte overwinning van Arsenal op Vitória SC. Volgens de voormalig spits van The Gunners vindt dat Emery nog geen enkele vooruitgang heeft getoond met zijn team.

"Ik denk niet dat Emery echt verbonden is met zijn spelers", begint Van Persie na de wedstrijd op BT Sport. "Ik vind dat ze nog steeds erg zwak zijn bij standaardsituaties, dat was in mijn tijd bij de club al zo en het is nog steeds een probleem om eerlijk te zijn."

"Vorig weekend kregen ze weer een doelpunt tegen uit een hoekschop. Ik zei het een aantal weken geleden ook al, Arsenal verliest per seizoen ongeveer twaalf tot vijftien punten door standaardsituaties en dat moet stoppen", vervolgt Van Persie. "Ze moeten het uitzoeken met elkaar. Het is niet eerlijk om Emery te beoordelen op vanavond (tegen Vitória, red.), het is gebaseerd op de laatste maanden en zelfs het jaar hiervoor."

"Als een speler moet je het gevoel hebben dat je terug moet sprinten bij balverlies, nu zie je een paar spelers met een looppas terug gaan richting eigen helft." Van Persie ziet dat als een zwakte van Emery. "Als je een goede coach hebt, je staat op het middenveld en ziet dat er ergens anders op het veld gevaar loert, dan sprint je voor je leven. Je weet dat als je dat niet doet er een represaille wacht."