'PSV is misschien wel de beste tegenstander die we tot nu toe gehad hebben'

'PSV is misschien wel de beste tegenstander die we tot nu toe gehad hebben'

25-10-2019 14:11 Laatste update: 14:17
57

AZ maakt zich een dag na de eclatante Europa League-zege op FC Astana (6-0) op voor de 'prachtige uitdaging' tegen PSV. Trainer Arne Slot maakt zijn borst nat.

AZ versloeg dit seizoen Feyenoord en hield gelijke tred met Manchester United. Tegenstander PSV is echter van een nóg hoger niveau, verwacht Slot. "PSV heeft in thuiswedstrijden al meer dan vijftig wedstrijden niet verloren. Dat zegt wel iets", wordt de AZ-trainer geciteerd door het Algemeen Dagblad.

PSV zit in een mindere fase met een nederlaag bij FC Utrecht en bloedeloos gelijkspel tegen LASK Linz. "Maar PSV is een topclub die direct een reactie wil na een minder resultaat", weet Slot. "Sowieso is het zo dat een nederlaag altijd sterker aanvoelt dan de euforie van een overwinning."

In 2009 verloor AZ voor het laatst níet in Eindhoven. "Ook daarom is het een prachtige uitdaging voor een jonge ploeg. We zijn goed voorbereid op PSV. Ze zijn misschien wel de beste tegenstander die we tot nu toe gehad hebben. We gaan zondag voor de winst, dat zal geen verrassing zijn."