Amerikaanse delegatie praat met  'good kid' Dest en vader na Ajax-Chelsea

Amerikaanse delegatie praat met 'good kid' Dest en vader na Ajax-Chelsea

25-10-2019 14:50
89

Sergiño Dest heeft deze week gesproken met de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter en sportief directeur Earnest Stewart. Het onderhoud vond plaats na het Champions League-duel tussen Ajax en Chelsea (0-1) in de Johan Cruijff Arena.

"Earnie en ik hebben een lang gesprek gehad met Sergiño en zijn vader tijdens de lunch", vertelt Berhalter aan Sirius XM. "Het belangrijkste is om te herhalen dat hij uit ons programma komt en voor USA O17 en USA O20 heeft gespeeld. Voor hem is het comfortabel om bij ons te zijn en het is goed om te horen hoe hij erin staat."

"We willen hem blijven supporten, vooral na een zware wedstrijd zoals tegen Chelsea", vervolgt Berhalter. "Hij is a good kid en het is een genot om naar hem te kijken. Het is voor teams moeilijk om hem te scouten, omdat hij goed kan verdedigen en snel is. Maar hij zoekt ook altijd de aanval en is daar gevaarlijk."

Dest verwacht nog deze week te kiezen tussen het Nederlands elftal en de Verenigde Staten. De achttienjarige rechtsback van Ajax speelde al twee vriendschappelijke wedstrijden voor Team USA, maar had onlangs een goed gesprek met Oranje-bondscoach Ronald Koeman.