Sierd de Vos: 'Meer dan 2000 bedreigingen gehad via Facebook Messenger'

Sierd de Vos: 'Meer dan 2000 bedreigingen gehad via Facebook Messenger'

25-10-2019 15:40
54

Plotseling was Sierd de Vos in augustus persona non grata in Griekenland. Na de Champions League-uitschakeling tegen Ajax betichtte PAOK Saloniki de populaire commentator van racisme.

De Vos grapte dat 'het slecht gaat met de Griekse economie' en dat ontblote PAOK-fans 'daarom geen kleren meer aan hebben'. PAOK kon er niet om lachen. Op het officiële Instagram-account noemde de Griekse kampioen de opmerkingen 'racistisch, onacceptabel en gevaarlijk'.

"Ik heb meer dan tweeduizend bedreigingen gehad via Facebook Messenger", reageert De Vos in gesprek met Voetbal International. "Die Grieken beschuldigden me zelfs van racisme, sloeg nergens op. Maar ik heb er behoorlijk veel last van gehad. Ik eet graag Grieks, maar ben een tijdje niet meer geweest."

De Vos is blij dat hij bij Ziggo Sport zit. De zender ziet voetbal vooral als amusement, aldus El Sierd. "Dat geldt niet voor alle media. Kijk naar Studio Voetbal op zondagavond. Met alle respect voor de kundigheid van die mensen: het is een soort Buitenhof. Met zúlke gezichten zitten ze aan tafel."