BeNeLiga-nieuws uit Zeist: KNVB 'ziet potentie' en start haalbaarheidsonderzoek

BeNeLiga-nieuws uit Zeist: KNVB 'ziet potentie' en start haalbaarheidsonderzoek

Gepubliceerd: vrijdag 25 oktober 2019 om 16:42vr 25-10-2019 om 16:42

Laatste update: vrijdag 25 oktober 2019 om 17:03vr 25-10-2019 om 17:03

De KNVB gaat serieus kijken naar de opzet van een BeNeLiga, laat de voetbalbond vrijdagmiddag weten via de officiële kanalen. Consultancybedrijf Deloitte is bezig met een haalbaarheidsonderzoek.

Afgelopen zomer zaten vertegenwoordigers van Ajax, Feyenoord, PSV, AZ FC Utrecht en Vitesse al om de tafel met hun collega's van de vijf grootste Belgische clubs: Anderlecht, AA Gent, Club Brugge, KRC Genk en Standard Luik. Sindsdien is het lange tijd stil geweest rondom het BeNeLiga-overleg, maar Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe deed de discussie onlangs weer oplaaien met een interview in Le Monde. Hierin liet hij weten dat er vermoedelijk binnen drie jaar al een competitie met Nederlandse én Belgische clubs zou komen.

De KNVB heeft vrijdagmiddag ingehaakt op het nieuws. 'De eerste fase van een onderzoek door consultancy bedrijf Deloitte heeft het potentieel van een BeNeLiga bevestigd. Daarom is besloten om nu de tweede fase van het haalbaarheidsonderzoek op te starten', laat de voetbalbond weten via de eigen website. Onder meer de gewenste opzet van de BeNeLiga en de 'impactanalyse' per club zullen onderzocht worden. 'België en Nederland hebben momenteel twee competities die tot de middenmoot van Europa behoren, maar kunnen gezamenlijk de zesde competitie van Europa worden', klinkt het.

Het nieuws vanuit Zeist is enigszins verrassend, aangezien de Belgen juist meer heil leken te zien in een gemeenschappelijke competitie dan de Nederlanders. Het huidige tv-contract van de Belgische competitie loopt binnenkort af, waardoor de Belgische clubs snel duidelijkheid willen hebben over een eventuele nieuwe competitie-opzet.

Poll

Is het een goed idee om een BeNeLiga op te zetten?

(14790 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws