Dramatische vrijtrappenstatistiek Ronaldo bij Juve: Sarri verandert niets

25-10-2019 20:54
32

Cristiano Ronaldo scoort er op 34-jarige leeftijd nog altijd lustig op los, maar van vrije trappen blijkt hij minder kaas te hebben gegeten. De Portugese ster scoorde sinds zijn komst naar Juventus nog geen één keer uit een vrije trap. Oordeel zelf: is Ronaldo een specialist of niet?

Ronaldo ging in totaal 28 keer achter de bal staan namens de Italiaanse topclub. Liefst 19 keer trof hij de muur, zeven keer bracht de keeper redding en twee keer eindigde de poging van de aanvaller over of naast het doel. Ook in het Champions League-duel met Lokomotiv Moskou leverden twee vrije trappen van Ronaldo geen resultaat op, waarna op social media de kritiek toenam. De Oude Dame heeft met Miralem Pjanic en Paulo Dybala namelijk nog twee specialisten. 

Juventus-trainer Maurizio Sarri ziet desondanks geen reden om in te grijpen. "De vrije trappen? We hebben twee rechtsbenige opties: Ronaldo en Miralem Pjanic. Ze maken onderling uit wie hem neemt, zoals dat bij bijna elk team gebeurt", vertelde hij in aanloop naar het treffen met Lecce in de Serie A zaterdag. De kans is groot dat Ronaldo in dat duel rust krijgt.