Update: Ajax bevestigt 'zéér lucratieve en eervolle' oefentrip naar Qatar

Update: Ajax bevestigt 'zéér lucratieve en eervolle' oefentrip naar Qatar

25-10-2019 22:36 Laatste update: 23:15
92

Ajax slaat van 4 tot 12 januari 2020 de tenten op in Qatar. De Amsterdammers hebben 'een eervolle en lucratieve uitnodiging' gekregen om de stadions voor het WK 2022 te testen, meldt De Telegraaf vrijdag.

Volgens de krant profiteert Ajax van het Champions League-succes van vorig jaar. De ploeg van trainer Erik ten Hag neemt deel aan een vriendschappelijk toernooi in het emiraat. Ook Bayern München geeft in ieder geval acte de présence. Met de derde en vierde deelnemer, waaronder een Turkse topclub, wordt nog onderhandeld.

De deelname van Ajax past in de strategie van de Eredivisie-kampioen om wereldwijd aan de weg te timmeren. Directeur Edwin van der Sar schreef in zijn column in De Telegraaf al dat de club 'de wereld wil veroveren'. Waar een trip naar Qatar in 2015 nog zo'n 150.000 euro opleverde voor Ajax, is dat nu naar verluidt 700.000 euro.

Ajax krijgt in Qatar de beschikking over twee trainingsvelden. Spelers en staf vliegen businessclass naar Doha. 'Het op een eiland op The Pearl gelegen spelershotel Marsa Malaz Kempinski is met een privé-strand, buitenzwembaden, een spa, een tennisbaan en elf(!) restaurants van alle luxe voorzien', weet De Telegraaf.

Update: Ajax gaat in januari naar Qatar, zo bevestigen de Amsterdammers via de officiële kanalen. De selectie van trainer Ten Hag vertrekt op 4 januari naar Doha en keert op 12 januari weer terug naar Nederland. Ajax hervat de Eredivisie op zondag 19 januari met een thuiswedstrijd tegen Sparta. Afgelopen winterstop ging Ajax nog naar de Verenigde Staten.

'Ajax is uitgenodigd door Aspire om naar Qatar te komen. En is gevraagd om tijdens het trainingskamp deze winter twee oefenwedstrijden te spelen tegen Europese topteams', schrijft de club. 'De tegenstanders en wedstrijddata worden later bekendgemaakt. De reden waarom Ajax dit aanbod heeft geaccepteerd is omdat de faciliteiten uitstekend zijn, evenals de beoogde tegenstanders. De trip biedt Ajax eveneens kansen om deze regio op zakelijk gebied te verkennen.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie