Ongelooflijk: Leicester City wint met 0-9 op bezoek bij Southampton

25-10-2019 22:55 Laatste update: 23:13
60

Leicester City heeft vrijdag een bizarre overwinning geboekt in de Premier League. The Foxes haalden genadeloos uit op bezoek bij Southampton, dat met een 0-9 nederlaag werd afgedroogd op St. Mary's. Het is de grootste uitzege ooit in de Engelse competitie.

Leicester walste in een enorm tempo over de thuisploeg heen. Ben Chilwell opende na tien minuten de score en een rode kaart voor Ryan Bertrand bracht Southampton verder in de problemen. De linksback ging hard door op Ayoze Pérez. Via Youri Tielemans en Pérez stond het vervolgens razendsnel 3-0. Met name de Spanjaard toonde geen genade. Hij tekende ook voor de 0-4, voordat Jamie Vardy er nog voor rust 0-5 van maakte.

Pérez maakte na 57 minuten zijn derde van de avond door raak te volleren. Vardy maakte er een minuut later al 0-7 van. Pas daarna haalde de kampioen van 2016 enigszins de voet van het gaspedaal. Toch vielen er nog twee doelpunten. James Maddison zorgde voor het hoogtepunt door een vrije trap raak te schieten. Het slotakkoord was voor Vardy, die uit een penalty ook zijn derde maakte: 0-9.

De ploeg van manager Brendan Rodgers geeft zodoende een vervolg aan de sterke seizoenstart. Leicester staat voorlopig tweede, op vijf punten van koploper Liverpool. Southampton staat achttiende. De positie van manager Ralph Hasenhüttl komt verder onder druk te staan.