'Stam heeft geen krediet bij achterban, maar Feyenoord stuurt hem niet weg'

'Stam heeft geen krediet bij achterban, maar Feyenoord stuurt hem niet weg'

25-10-2019 23:32
62

Feyenoord leeft in crisis naar De Klassieker tegen Ajax toe. Hoewel trainer Jaap Stam nauwelijks krediet heeft bij de achterban, hoeft hij niet te vrezen voor een ontslag als de Rotterdammers verliezen in de Johan Cruijff Arena. Dat verwacht Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam.

"Stam heeft eigenlijk helemaal geen krediet. Dat vind ik wel opvallend", zegt Krabbendam bij Veronica Inside. "Als je kijkt naar de problemen die ze hebben met de spelers en de fitheid, dat wordt een beetje onder het tapijt geveegd. Na die wedstrijd tegen Fortuna hoorde je Japie rot op, Japie rot op. Dat verbaasde mij wel, want iedereen kent de problemen die Feyenoord heeft gehad. Maar ze zijn niet blij met hem."

Die onvrede wordt niet gedeeld binnen Feyenoord. Een nederlaag bij Ajax lijkt ook niet tot een ontslag van Stam te leiden. "Ik denk niet dat Feyenoord hem dan wegstuurt. Wie zou dat moeten doen? Die club wordt gerund door 'interimmers'. En de commissarissen onder leiding van Toon van Bodegom zijn eigenlijk best wel tevreden over hoe het gaat met Stam. Ook de spelers vinden zijn trainingen en hoe hij het doet, helemaal niet vervelend. Dat is ook niet onbelangrijk."

"Van Bodegom of Sjaak Troost zou Stam kunnen ontslaan, maar die zijn toch net zo goed verantwoordelijk voor wat er nu allemaal gebeurt bij Feyenoord?", besluit Krabbendam.