Vermoedelijke opstellingen: Ajax in Europese variant, Feyenoord met vier mutaties

Vermoedelijke opstellingen: Ajax in Europese variant, Feyenoord met vier mutaties

26-10-2019 06:58 Laatste update: 09:01
110

Ajax lijkt De Klassieker van zondagmiddag te starten met dezelfde basisopstelling als tegen Chelsea, in de 'Champions League-variant' dus. Feyenoord daarentegen zal – deels noodgedwongen – het een en ander wijzigen ten opzichte van de Europa League-wedstrijd tegen BSC Young Boys.

Trainer Erik ten Hag ziet hoogstwaarschijnlijk geen reden om veel te wijzigen aan zijn opstelling, ondanks de eerste nederlaag van het seizoen tegen Chelsea. Volgens het Algemeen Dagblad houdt de trainer vast aan dezelfde elf namen als woensdagavond. Edson Álvarez en Lisandro Martínez zullen in dat geval wederom het verdedigende blok op het middenveld vormen. Dusan Tadic staat in de spits en Quincy Promes houdt David Neres buiten de basis.

Feyenoord kan zondagmiddag weer beschikken over backs Rick Karsdorp en Ridgeciano Haps en spits Nicolai Jörgensen. Karsdorp en Jörgensen waren midweeks niet meegereisd naar Zwitserland, Haps viel pas in de slotfase in. Lutsharel Geertruida, Tyrell Malacia en Sam Larsson lijken plaats te moeten maken. Edgar Ié viel bovendien geblesseerd uit in Bern: aanvoerder Eric Botteghin is de meest logische vervanger van de enkelvoudig Portugees international.

Ajax en Feyenoord zullen zondagmiddag om 16.45 uur aftrappen in de Johan Cruijff Arena, waar de Rotterdammers al sinds augustus 2005 niet gewonnen hebben.

De vermoedelijke opstellingen:

Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Van de Beek, Martínez; Ziyech, Tadic, Promes.

Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Senesi, Haps; Toornstra, Kökçü, Fer; Berghuis, Jörgensen, Sinisterra.