'Enorm explosieve Malen en bijzonder begaafde Stengs maken elkaar sterker'

'Enorm explosieve Malen en bijzonder begaafde Stengs maken elkaar sterker'

26-10-2019 13:16
35

Dennis Haar denkt dat het wel eens een kwestie van tijd kan zijn voordat PSV'er Donyell Malen en AZ'er Calvin Stengs samenspelen in het Nederlands elftal. Hij werkte in het verleden met beide toptalenten, jeugdvrienden bovendien, samen.

Haar had Malen als trainer van Jong PSV onder zijn hoede en zag dat de twintigjarige spits een 'enorme geldingsdrang' had, zo vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Hij wilde alles en mede daardoor werd het soms niets. Donyell wilde zich koste wat het kost doorontwikkelen en stond open voor coaching en handreikingen. Hij moest soms meer in teamverband denken en dat is gelukt."

"Donyell is niet alleen ongelooflijk gedreven, maar het is ook gewoon een hele aardige vent", vervolgt Haar, die Malen een berichtje stuurde na zijn interlandgoal tegen Duitsland. "Het succes is hem gegund en hij heeft er alles aan gedaan om zichzelf te verbeteren."

De huidig assistent-coach van FC Utrecht werkte eerder tien jaar bij AZ, waar hij Stengs op de deur zag kloppen. "Dat Calvin zo sterk is teruggekomen na zijn zware knieblessure, zegt veel over zijn karakter", vindt Haar. 

De twee staan zondag tegenover elkaar, maar speelden al samen in Jong Oranje en binnenkort mogelijk ook bij het 'grote' Oranje. "Calvin is technisch bijzonder begaafd, heeft geweldig veel inzicht en is ook nog snel. Hij en Donyell kunnen elkaar sterker maken, omdat Calvin lopende mensen vanuit een actie aan de bal kan wegsteken en Donyell degene is met een enorme explosiviteit op de eerste meters."