Van de Beek pakt leidersrol: 'Zal ze even melden hoe belangrijk deze is voor Ajax'

Van de Beek pakt leidersrol: 'Zal ze even melden hoe belangrijk deze is voor Ajax'

26-10-2019 14:34
59

Donny van de Beek vindt dat Ajax beter voor de dag moet komen tegen Feyenoord als dat het tegen Chelsea en RKC heeft gedaan. De aanvallende middenvelder van de Amsterdammers stelt dat het met de mentaliteit van zijn ploeg wel goed zit.

Iedereen bij Ajax, ook nieuwkomers Lisandro Martínez en Edson Álvarez, is zich bewust van het belang van de wedstrijd tegen Feyenoord. "Ik zal ze nog even melden hoe belangrijk deze wedstrijd is", zegt Van de Beek, opgetekend door NUsport. "Maar volgens mij weten ze dat wel. Niemand hoeft zich bij Ajax op te laden voor een Klassieker. We moeten zondag vanaf het begin plezier en energie uitstralen en dan komt de rest vanzelf."

Wedden

Meer odds

Van de Beek heeft de matige wedstrijden tegen RKC en Chelsea wel nog in het achterhoofd. "Het mag niet meer zo stroef gaan als tegen die ploegen. We kunnen veel beter dan we de afgelopen wedstrijden hebben laten zien. Iedere ploeg heeft weleens zo'n periode, maar dat kan ineens voorbij zijn. Daar hebben we de kwaliteit voor. En met de mentaliteit zal het sowieso goed zitten tegen Feyenoord."