Van Basten haalt uit naar UEFA: 'Welke koekenbakker heeft dit belangrijk gemaakt?'

Van Basten haalt uit naar UEFA: 'Welke koekenbakker heeft dit belangrijk gemaakt?'

26-10-2019 18:22
60

FC Emmen verloor vrijdagavond met 4-1 op bezoek in de Grolsch Veste van FC Twente en zag de thuisploeg op 4-1 komen door een penalty van Aitor Cantalapiedra. De Spanjaard schoot in tweede instantie raak en Marco van Basten vindt dat de arbitrage veel te veel let op het bewegen van een keeper voor de strafschop.

Cantalapiedra zag zijn penalty in eerste instantie gestopt worden door Emmen-keeper Dennis Telgenkamp, maar volgens arbiter Christian Bax kwam hij te vroeg van zijn lijn. De strafschop mocht over en toen was het wel raak voor FC Twente. "Ik vind het echt ongelooflijk dat die penalty over moest worden genomen", zegt Van Basten aan tafel bij De Eretribune van FOX Sports. "Dit is een normaal iets, we zien de afgelopen veertig jaar niet anders. Een keeper moet een fractie van een seconde eerder bewegen."

Van Basten haalt uit naar de UEFA, waar ze hameren op dit soort momenten. "Ik weet niet welke koekenbakker in Europa of bij de UEFA dit soort dingen opeens weer heel belangrijk heeft gemaakt, maar hier schieten we niets mee op. Het is echt droevig dat ze zich bij de UEFA druk maken om dit soort regelgeving. Ik vind het zonde, het is voor de keeper ook een momentje dat hij iets speciaals kan doen." Telgenkamp kreeg zelfs geel voor de actie. "Dat is helemaal idioot", sluit Van Basten af.