'De Ligt maakte een natuurlijke beweging en de bal werd van richting veranderd'

'De Ligt maakte een natuurlijke beweging en de bal werd van richting veranderd'

26-10-2019 19:16
65

Juventus-trainer Maurizio Sarri neemt Matthijs de Ligt niets kwalijk. De 20-jarige verdediger veroorzaakte tijdens de uitwedstrijd bij Lecce (1-1) een penalty wegens hands, waardoor de thuisploeg op gelijke hoogte kon komen.

De Oude Dame wist tegen alle verwachtingen in niet te winnen van Lecce, dat met dank aan De Ligt een punt overhield aan de wedstrijd. De jonge stopper kreeg de bal ongelukkig op zijn hand na een voorzet vanaf de linkerkant, waarna de bal op de stip ging. "De strafschop die zij kregen was weinig aan te doen", liet Sarri na afloop weten tegenover Sky Sport Italia.

"Hij maakte een natuurlijke beweging en de bal werd nog van richting veranderd vlak voordat hij De Ligt raakte", legt de oefenmeester van Juventus zijn zienswijze op de situatie uit. "Helaas brengen de nieuwe regels verdedigers zo af en toe in moeilijke situaties."

De club uit Turijn zet met het gelijke spel de koppositie in de Italiaanse Serie A op het spel. Als Internazionale zaterdagavond weet te winnen van Parma, wipt de ploeg uit Milaan over de grote rivaal heen.