Vitesse geeft het in 6 minuten weg tegen ADO en besluit 'Bazoer-week' in mineur

Vitesse geeft het in 6 minuten weg tegen ADO en besluit 'Bazoer-week' in mineur

26-10-2019 21:39
83

Vitesse heeft een turbulente week afgesloten met een verrassende nederlaag tegen ADO Den Haag, het eerste verlies in eigen huis sinds 2 september 2018. De Arnhemmers begonnen als gedeelde nummer twee aan de zaterdagavond, maar liepen al na zes minuten achter de feiten aan.

Ondanks de knappe prestaties dit seizoen ging het bij Vitesse vooral om Riechedly Bazoer: de zesvoudig Oranje-international kreeg tijdens de training ruzie met Jay-Roy Grot en werd uit de selectie gezet. Diezelfde Grot kreeg saillant genoeg een kans in de basis van Vitesse, dat ronduit dramatisch aan de wedstrijd begon.

Na zes minuten stond er al een 0-2 stand op de borden. De thuisploeg kreeg vrijwel direct na de aftrap de bal niet weg uit de eigen zestien: Lex Immers stuitte nog op doelman Remko Pasveer, maar de rebound was een prooi voor Crysencio Summerville. Immers zorgde kort daarna al voor de 0-2, door de bal vanuit de tweede lijn schitterend in de bovenhoek te krullen.

Vitesse had 84 minuten om een comeback te ontketenen en was na een kwartier al bijna terug in de wedstrijd. Tim Matavz schoot in, Luuk Koopmans redde half en Shaquille Pinas kon de bal slechts ternauwernood voor de lijn weghalen. Matavz en Nouha Dicko kregen in de loop van de wedstrijd nog wel kansjes op de aansluitingstreffer, waar Vitesse echter geen enkele aanspraak op maakte. Vlak nadat Elson Hooi verzuimde om ADO op 0-3 te zetten, leken de geel-zwarten op de tribune alsnog te kunnen juichen: de goal van Matavz werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

ADO trok de zege tijdens het Haags Kwartiertje zonder noemenswaardige problemen over de streep: Koopmans moest alleen nog in actie komen na een kopbal van invaller Thomas Buitink. De ploeg van Alfons Groenendijk passeert nummer 15 VVV-Venlo op doelsaldo. Vitesse kan zondag achterhaald worden door AZ, dat het in Eindhoven opneemt tegen PSV.