Fortuna wint derby dankzij hattrickheld Diemers en duwt VVV degradatiezone in

26-10-2019 22:06
10

Fortuna Sittard heeft de strijd om Limburg gewonnen en daarmee uitstekende zaken gedaan. In Sittard werd VVV-Venlo met 4-1 geklopt, waardoor de ploeg van het trainersduo Kevin Hofland en Sjors Ultee nu op gelijke hoogte staat met de Venlonaren en ze op doelsaldo naar een degradatieplek verwijst.

Het duel, dat met een half uur vertraging begon vanwege een loshangend reclamebord, werd al vroeg opengebroken door de thuisploeg. Mark Diemers was daar verantwoordelijk voor, want hij plaatste in het eerste half uur tot twee keer toe een vrije trap in het doel van VVV-goalie Kirschbaum. Vooral bij de 1-0 had de Duitse keeper van de Venlonaren wel wat meer mogen doen.

De Noord-Limburgers zetten daar bar weinig tegenover en werden simpelweg overbluft door Fortuna, dat voor rust naliet om de score verder uit te breiden. Amadou Ciss deed dat in de tweede helft wel: hij schoot van afstand raak en bracht de Sittardse equipe daarmee in veilige haven. Even later dacht het hele stadion ook de vierder Fortuna-treffer te mogen vieren, maar die werd na interventie van de VAR afgekeurd omdat er hands was gemaakt.

In de slotfase zette VVV toch nog aan en kwam het via een kopgoal van Jonathan Opoku op 3-1. In de tien minuten die daar op volgden kreeg de ploeg van trainer Robert Maaskant zowaar grote kansen op de aansluitingstreffer, maar omdat die uitbleef kwam de Fortuna-zege niet meer in gevaar. Sterker nog: door een rake strafschop van Diemers vijf minuten voor tijd kreeg de overwinning voor de thuisploeg nog net iets meer glans en mocht de doelpuntenmaker een hattrick bijschrijven: 4-1.

De club uit Sittard wipt nu op doelsaldo over de Venlonaren heen, die met negen punten op de 'onveilige' zeventiende staan. Fortuna heeft hetzelfde aantal punten, maar is terug te vinden op plek zestien. Die notering geeft aan het einde van het seizoen recht op een plekje in de play-offs om promotie/degradatie.