Veerman maakte KNVB boos: 'Hij stond op zijn strepen en ging gewoon terug'

Veerman maakte KNVB boos: 'Hij stond op zijn strepen en ging gewoon terug'

26-10-2019 23:16
25

Joey Veerman heeft tijdens een toernooi met Nederland Onder 20 in Georgië de groep verlaten omdat hij zich niet prettig voelde bij de selectie. De middenvelder van SC Heerenveen, toen nog in dienst van FC Volendam, zit sindsdien niet meer bij vertegenwoordigende elftallen.

Kees Kwakman, die Veerman goed kent, doet tijdens De Eretribune uit de doeken hoe Veerman het toernooi verliet. "Hij is daar weggegaan omdat hij zich niet prettig voelde", vertelt de Volendamse analist. "Hij is iemand die het naar zijn zin moet hebben en hij was daar samen met jongens die allemaal met elkaar optrokken. Hij voelde zich daar alleen."

"Toen zei hij gewoon: ik wil naar huis", gaat Kwakman verder. "Dat kun je een soort van heimwee noemen, maar dat was meer omdat hij zich niet prettig voelde. Toen moest hij nog een helft spelen tegen Spanje onder 20 en was hij de beste van het veld. Daarna ging hij terug."

Volgens de FOX-analist heeft dat incident invloed gehad op de interlandcarrière van de middenvelder. "Toen zeiden ze bij de KNVB dat de kans dat hij nog geselecteerd zou worden voor vertegenwoordigende elftallen klein was. Maar hij stond op zijn strepen en wilde gewoon terug."