Ajax mist klasse De Jong: 'Álvarez en Martínez hebben niet die kwaliteiten'

Ajax mist klasse De Jong: 'Álvarez en Martínez hebben niet die kwaliteiten'

27-10-2019 06:50 Laatste update: 07:00
127

Ajax-watcher Freek Jansen en Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam blikken vooruit op De Klassieker van zondagmiddag. In Amsterdam gaan ze vol vertrouwen richting de wedstrijd, terwijl er in Rotterdam juist sprake is van het omgekeerde.

"Je merkt misschien wel aan de reactie van de spelers dat ze geschrokken zijn van de weerstand", blikt Jansen bij FOX Sports nog even terug op de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea. "Je ziet dat Álvarez en Martínez niet de kwaliteiten hebben van Frenkie de Jong of Schöne om het spel echt te versnellen. Hij denkt dat de Ajax-spelers zich willen revancheren tegen Feyenoord. "Je merkt aan de spelers dat ze echt wel hunkeren naar morgen (zondag, red.), ik verwacht een heel gretig, aanvallend Ajax."

In Feyenoord wordt er totaal anders tegen de komende Klassieker aangekeken. "Nou, we zijn wel eens optimistischer naar Amsterdam gegaan. Het was al nooit heel vrolijk, maar nu al helemaal niet. Het is niet vol vertrouwen", aldus Krabbendam in aanloop naar de wedstrijd.

Krabbendam ziet dat Feyenoord-coach Jaap Stam zoekt naar manieren om het Ajax zo moeilijk mogelijk te maken. "Ajax heeft het tegen Groningen natuurlijk ook niet makkelijk gehad in de ArenA, dan krijg je dat soort teksten. Je kunt moeilijk zeggen: we gaan een kansloze nederlaag lijden. Ze zullen in de opstelling misschien wel een en ander gaan aanpassen om te proberen het Ajax op die manier moeilijk te maken. Misschien met wat meer middenvelders, een spits eraf. Het is niet heel veel om je aan vast te houden, maar het is iets."