Anderlecht ziet BeNeLiga er wel komen: 'Schat de kans in op 75 procent'

Anderlecht ziet BeNeLiga er wel komen: 'Schat de kans in op 75 procent'

27-10-2019 07:42 Laatste update: 07:44
139

De BeNeLiga komt steeds dichterbij. Belgische en Nederlandse clubs hebben al een onderzoeksbureau ingeschakeld om de mogelijkheid tot een BeNeLiga te onderzoeken. Volgens Anderlecht-manager Michael Verschueren is de kans dat er ooit een BeNeLiga wordt gevormd, bijzonder groot.

"Dat zal afhangen van de uitkomst van een belangrijke studie naar de economische impact van zo'n BeNeLiga", zegt de manager van Anderlecht in De Standaard.  "En dat niet alleen voor de deelnemende clubs, maar voor alle voetbalclubs in beide landen", vertelt hij.

Toch zal het nog even duren voordat we ook aan een BeNeLiga kunnen gaan denken. "Is het antwoord positief, dan pas volgt stap twee: de onderhandelingen over de samenstelling van zo'n grensoverschrijdende competitie. En dat zal nog heel moeilijk worden."

"Of dit al kan binnen drie jaar? Wellicht zullen we meer tijd nodig hebben: het tv-contract in Nederland loopt af in 2024. Dat is over vijf jaar", klinkt het. Toch gelooft hij in de komst van een BeNeLiga. "Ik schat de kans dat het erdoor komt in op 75 procent", aldus Verschueren.