Guardiola stelt persconferentie met arbiters voor: 'Moet het elke keer uitleggen'

Guardiola stelt persconferentie met arbiters voor: 'Moet het elke keer uitleggen'

Gepubliceerd: zondag 27 oktober 2019 om 08:25zo 27-10-2019 om 08:25

Manchester City-coach Pep Guardiola kreeg na de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Aston Villa weer eens vragen over de VAR en de Spaanse oefenmeester gaf de aanwezige journalisten een duidelijk advies: stel die vragen niet aan hem, maar aan de scheidsrechters zelf.

"Luister, alle managers hebben de verantwoordelijkheid om over de VAR te praten", begint Guardiola na afloop van de wedstrijd op de persconferentie. "Wij zijn managers, ga met de scheidsrechters praten. Spreek met de mensen die het systeem gecreërd hebben. Elke keer moet ik het uitleggen en wij weten niet precies wat er gebeurd is, we kunnen de beelden niet terugkijken. Dus, vraag het de scheidsrechters."

De coach ziet dat trainers na afloop van de wedstrijden worden opgezadeld met de vragen over de VAR. "Waarom moeten alle managers altijd antwoorden op vragen over beslissingen van de VAR? Ga naar de scheidsrechters toe en hou een persconferentie met ze."

Manchester City won zaterdagmiddag simpel met 3-0 van Aston Villa, maar vlak voor tijd kreeg Fernandinho zijn tweede gele kaart. Dit zorgt ervoor dat de Braziliaan de volgende wedstrijd van Manchester City moet missen. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws