De Boer: Ik denk dat het Nederlands voetbal een ongelooflijk talent rijker is

De Boer: "Ik denk dat het Nederlands voetbal een ongelooflijk talent rijker is"

27-10-2019 11:58
44

Ryan Gravenberch krijgt naar de smaak van Sonny Silooy en Ronald de Boer te weinig kansen in de hoofdmacht van Ajax. De zeventienjarige middenvelder speelde dit seizoen alleen twintig minuten tegen Fortuna Sittard en moet verder zijn minuten maken in de Keuken Kampioen Divisie.

Deze week sijpelden er verhalen door over onvrede op De Toekomst over de gebrekkige doorstroom van Ajax-talenten naar het eerste elftal. Silooy vindt dat de jeugdopleiding de levensader van Ajax is. "Als je samenwerkt met de Academie, moet je jeugdspelers inpassen als het kan", laat hij weten in Goedemorgen Eredivisie. "Ik kwam er zelf als jonge speler ook in tijdens de laatste twintig minuten. Je moet wel een kans krijgen."

Wedden

Meer odds

De eveneens aanwezige Ronald de Boer is het eens met zijn oud-ploeggenoot. "Dan zie je Siem de Jong invallen en denk je: laat die het dan zien op de trainingen? Je zou dan denken: dan ga je voor de toekomst en laat je Gravenberch minuten maken, als de stand het toelaat." De Boer is onder de indruk van de kersverse winnaar van het Bronzen Kampioensschild, de prijs voor de beste speler van de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie. "Ze hadden kritiek op zijn spel zonder bal en in de omschakeling, maar dat gaat nu beter. Ik denk dat het Nederlands voetbal een ongelooflijk talent rijker is."