FC Utrecht benut strafschoppen en verslaat Sparta in Rotterdam

27-10-2019 16:25
39

FC Utrecht heeft goede zaken gedaan door de uitwedstrijd bij Sparta te winnen. De ploeg van John van den Brom had daar twee strafschoppen voor nodig. Het werd 1-2 in Rotterdam.

Utrecht werd al vroeg in de wedstrijd in het zadel geholpen door Sparta, nadat doelman Ariel Harush Jean-Christophe Bahebeck neerhaalde en dus een strafschop weggaf. De Franse spits benutte de gegeven penalty: 0-1. Sparta kon geen gevaar stichten, maar kwam na twintig minuten spelen wel op gelijke hoogte. Uit het niets maakte Ragnar Ache met het hoofd gelijk.

Utrecht was het even kwijt na de tegentreffer, maar kreeg vlak voor rust een nieuwe kans om op voorsprong te komen. Een vrije trap van Adam Maher raakte de hand van Mohammed Rayhi, die in de muur stond. Na inmenging van de VAR mocht Utrecht aanleggen voor een tweede strafschop. Harush keerde de inzet van Bahebeck, maar kwam te vroeg van zijn lijn, waardoor Utrecht de penalty over mocht nemen. Bahebeck durfde het niet nog een keer aan en gunde de bal aan Maher, die wel raak schoot.

Utrecht wist de voorsprong in de tweede helft niet uit te bouwen. Sparta werd wel iets gevaarlijker, maar dat was niet genoeg om de ploeg van Van den Brom op de knieën te krijgen. De Rotterdammers hadden aan het begin van de tweede helft de overhand, maar zakten in de slotfase weer weg. Utrecht deed daar te weinig mee. Via Halil Dervisoglu was Sparta nog dicht bij de gelijkmaker. Zover kwam het niet. Utrecht klimt naar de vijfde plek.