Overmars 'blij' met Bayern-interesse in Ten Hag: 'Wij zullen meedenken'

Overmars 'blij' met Bayern-interesse in Ten Hag: 'Wij zullen meedenken'

27-10-2019 16:30 Laatste update: 16:37
21

Marc Overmars raakt niet in paniek door de vermeende interesse van Bayern München in trainer Erik ten Hag. De Ajax-directeur stelt voor de camera van FOX Sports dat de Amsterdammers altijd een schaduwlijstje klaar hebben.

Ten Hag stelde afgelopen week zeer tevreden te zijn bij Ajax, maar liet ook weten dat hij geen tien jaar werkzaam blijft in Amsterdam. Als Bayern belt 'dan sluit hij dat niet uit'. De oefenmeester stond tussen 2013 en 2015 al aan het roer bij het tweede elftal van de Bundesliga-kampioen.

Overmars schrikt niet van de vermeende interesse. "Ik ben alleen maar blij met die interesse, want dat betekent dat hij het goed doet", vertelt Overmars voorafgaand aan De Klassieker tegen Feyenoord. Volgens de directeur hebben de Amsterdammers altijd een schaduwlijstje klaar. "Wij kijken altijd weer verder, sommige mensen zeggen: je moet altijd opvolgers op het oog hebben. Dat hebben we: voor mij, voor de spelers en ook voor Erik."

Overmars stelt dat Ajax niet meteen voor een vertrek van de trainer gaat liggen. "Je moet altijd realistisch blijven, zeker als zulke grote clubs op je af komen. Hoe vaak krijg je die kans? Wij zullen daar altijd naar kijken, dat geldt ook voor spelers. Edwin van der Sar en ik denken misschien wel te veel mee met de spelers en met de trainer ook."