Stam sluit Feyenoord-vertrek niet uit en hekelt RTV Rijnmond: 'Zogenaamd positief'

Stam sluit Feyenoord-vertrek niet uit en hekelt RTV Rijnmond: 'Zogenaamd positief'

27-10-2019 19:31 Laatste update: 19:37
159

Jaap Stam sluit niet uit dat hij na de 4-0 nederlaag tegen Ajax stopt als hoofdtrainer van Feyenoord. Zijn ploeg staat na elf wedstrijden in de Eredivisie op de twaalfde plek. In de Europa League gingen twee van de drie wedstrijden verloren.

Tijdens De Klassieker werd door Feyenoord-fans het ontslag van Stam geëist. "Dat zal ook wel, maar daar kijk ik niet gek van op", zegt hij op de persconferentie. "Je weet hoe het gaat en hoe mensen denken. Je weet hoe de tendens al een tijdje is, hoe die gecreërd en gemaakt wordt. Er wordt niet gekeken naar de realiteit en hoe de situatie is. Het is wel zo dat je als trainer verantwoordelijk bent voor de stand."

Wedden

Meer odds

Stam sluit dus niet uit dat hij de eer aan zichzelf houdt. "Dat soort momenten kunnen altijd komen. Daar moeten we goed over nadenken." De vraag over het ontslag kwam van Sinclair Bischop, Feyenoord-watcher van RTV Rijnmond. Hij noemde het optreden van Feyenoord in Amsterdam 'genant'. "Dat mag je zo noemen. Bij RTV Rijnmond is dat al vaak benoemd. Jullie zijn goed op weg om het gevoel nog meer naar beneden te halen", zegt Stam.

"Jullie zijn zogenaamd heel positief naar Feyenoord toe. De mensen die jullie erbij halen zijn vaak negatief over Feyenoord. Dat is heel jammer, moet ik eerlijk zeggen. Ik begrijp dat er naar de trainer wordt gekeken, dus ik begrijp de gedachtes."