Eredivisie-flops: Feyenoord hofleverancier met vier spelers, trio van PSV

Eredivisie-flops: Feyenoord hofleverancier met vier spelers, trio van PSV

Gepubliceerd: maandag 28 oktober 2019 om 10:30ma 28-10-2019 om 10:30

PSV en Feyenoord beleefden weinig plezier aan de elfde speelronde van de Eredivisie. Respectievelijk AZ en Ajax waren met 4-0 te sterk. De twee topclubs leveren dan ook veruit de meeste spelers in onze wekelijkse floplijst.

Rick Karsdorp (Feyenoord)
Is geen schim meer van de speler die hij was vóór zijn vertrek naar AS Roma. De 24-jarige rechtsback stond te slapen bij de snelle openingstreffer van Ajax en is compleet uit vorm. Ontluisterend hoe hij na één sprintje naar voren al staat uit te puffen.

Leroy Fer (Feyenoord)
Gaf niet thuis in de Klassieker, iets wat je wel van een routinier als Fer mag verwachten. De middenvelder, na acht seizoenen teruggekeerd bij Feyenoord, werd aan alle kanten voorbijgelopen. Het ging gewoon te snel.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Moest halverwege noodgewongen worden gewisseld, vanwege een blessure. Feit is wel dat Berghuis, misschien wel de beste speler in Rotterdamse dienst, het flink liet afweten in Amsterdam.

Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
Wie dacht dat Feyenoord beter zou gaan draaien met Jörgensen in de spits, heeft het vooralsnog mis. De Deense spits kreeg nauwelijks bespeelbare ballen, heeft 'het' totaal niet en is vooral op zoek naar zichzelf.

Thorsten Kirschbaum (VVV-Venlo)
Van Lars Unnerstall naar landgenoot Kirschbaum: het is bepaald geen vooruitgang. Mede door het gegrabbel van de Duitse doelman verloor VVV met 4-1 van Fortuna Sittard en zijn de Venlonaren afgezakt naar de degradatiezone.

Evert Linthorst (VVV-Venlo)
De Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo was nog geen half uur oud, maar trainer Robert Maaskant had al genoeg gezien. VVV-topscorer Evert Linthorst werd al in de eerste helft - bij een 2-0 achterstand - geslachtofferd.

Darryl Lachman (PEC Zwolle)
De gebrekkige communicatie met doelman Xavier Mous vertelde het hele verhaal van PEC Zwolle tegen Heracles Almelo (4-0). Lachman wisselt goede wedstrijden af met dagen dat hij compleet door het ijs zakt.

Jeroen Zoet (PSV)
Leek zich de laatste weken te herstellen van een moeizame seizoenstart, maar in de thuiswedstrijd tegen AZ maakte Zoet geen goede beurt. Liet zich twee keer bij de eerste paal verrassen door Myron Boadu en Jonas Svensson.

Ritsu Doan (PSV)
Krijgt steeds meer minuten van PSV-trainer Mark van Bommel en mocht het tegen AZ vanaf het beginsignaal laten zien. Dat ging niet zoals gehoopt. Doan maakte een onzekere indruk en kon geen moment zijn stempel drukken.

Bruma (PSV)
Na 45 minuten zat zijn PSV - AZ erop en daar is eigenlijk alles mee gezegd. De Portugese topaankoop kostte afgelopen zomer vijftien miljoen euro, maar kan de hoge verwachtingen - met uitzondering van enkele bevliegingen - nog niet waarmaken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws