Kranten over PSV: 'Een slechtere verliezer loopt er niet rond in de Eredivisie'

28-10-2019 13:00
cw
7

Een dramatische middag voor PSV in het eigen Philips Stadion. Na opnieuw een vroege rode kaart, dit keer voor Ryan Thomas, was AZ veel te sterk en werd er verloren met 0-4. Dit schreven de kranten over de nederlaag van PSV.

De Telegraaf kopt 'Tegenslag van A tot Z' en somt vervolgens op wat er allemaal misging voor PSV. 'PSV was aanvallend machteloos na de rode kaart van Ryan Thomas halverwege de eerste helft. Maar dan nog staat er bij PSV voor een vermogen aan spelers op het veld die in ieder geval een 0-0 de rust in moeten kunnen slepen. Ook met tien man. En als je dan op slag van rust een goal tegenkrijgt, mag je niet een minuut later nog een tweede om de oren krijgen. Van Bommel moest zijn woorden van een week eerder herhalen: "Je moet zorgen dat je in de wedstrijd blijft." Nu ging het niet over het met elf man blijven staan, maar jezelf de best mogelijke uitgangspositie verschaffen voor de tweede helft. In dat opzicht zou de spelersgroep van PSV een beetje van het DNA van de speler Van Bommel geïnjecteerd moeten krijgen.'

Algemeen Dagblad spreekt van een week vol onheil van PSV, die op zondag alleen maar erger werd. ‘Drie rode kaarten, met schorsingen van meerdere duels. Eerst een 3-0 verlies uit, gevolgd door een 0-4 verlies thuis. De wetenschap dat je zelf nul keer hebt gescoord in drie duels met ook de Europese wedstrijd tegen LASK Linz erbij. De drie beste spelers van het team geblesseerd, waarbij er twee (Malen en Bergwijn) waarschijnlijk ook volgend weekeinde nog niet kunnen spelen. En daar nog de schade op de ranglijst bovenop. Zes punten ligt PSV nu al achter op Ajax, de koploper die ook nog het bonuspunt van een veel beter doelsaldo achter de hand heeft.’

Volkskrant ziet een gebrek aan winnaarsmentaliteit. 'Van Bommel hoopte vooraf dat zijn selectie sterk en breed genoeg was om de omissies op te vangen. Voor Bruma en Doan werd afgelopen zomer in totaal zo'n 20 miljoen euro betaald. Ook na afloop vond hij dat PSV door de vele afwezigen 'niet verloren had'. Wel had hij gezien dat zijn ploeg 'net beter in de wedstrijd kwam' toen Thomas zijn voet op de enkel van Midtsjø plantte, waarna Van Boekel, na ingrijpen van de VAR, een aanvankelijke gele kaart omzette in een rode. De over-mijn-lijk-mentaliteit waar hij zelf als speler het patent op had zag Van Bommel daarna niet over zijn vermoeide ploeg komen.'

Trouw ziet Mark van Bommel slecht omgaan met het einde van een rampweek. 'Mark van Bommel vond het op zich niet eens zo'n slecht idee, om thuis wat ramen te laten sneuvelen. Een slechtere verliezer loopt er niet rond in de eredivisie, en de trainer van PSV moest deze rampweek toch op iets of iemand afreageren. Drie wedstrijden zonder winst, drie keer de nul gehouden in aanvallende zin, drie bepalende spelers in de lappenmand, drie rode kaarten gekregen, zes punten achter op Ajax, de tweede plaats kwijt; de ellende lijkt niet te overzien. Van Bommel: "Na zo'n rode kaart moet er iets onverzettelijks in het team komen. Zo van: wat er gebeurt, gebeurt er, maar wij blijven in de wedstrijd. Dat lukte tot vlak voor rust, toen was het gedaan. In de tweede helft zijn we niet meer in het strafschopgebied van AZ gekomen."'