'Ajax wilde Barça-talent tijdelijk overnemen, maar kreeg nul op rekest van speler'

'Ajax wilde Barça-talent tijdelijk overnemen, maar kreeg nul op rekest van speler'

28-10-2019 13:31
44

Ajax heeft deze zomer geprobeerd om Riqui Puig, de talentvolle middenvelder van Barcelona, op huurbasis naar Amsterdam te halen. De Spanjaard zag echter niets in een tijdelijke overstap en wil liever bij Barcelona blijven om te vechten voor zijn kans.

De Catalaanse club wil graag dat Puig op huurbasis ervaring gaat opdoen, omdat de 20-jarige middenvelder een grote toekomst voor zich heeft. Volgens het Spaanse Sport meldde Ajax zich afgelopen zomer om Puig op huurbasis over te nemen, maar dat zag de middenvelder zelf niet zitten.

Wedden

Meer odds

Hij wil strijden voor zijn kans bij Barcelona omdat hij bang is dat de club hem vergeet wanneer hij elders actief is. Puig, die zag hoe ploeggenoot en vriend Oriol Busquets wel werd verhuurd en naar FC Twente ging, liet niet alleen Ajax links liggen.

Ook clubs als Real Betis, Eibar, Zaragoza en Al-Sadd kregen nul op rekest van de talentvolle middenvelder. Nu speelt hij zijn wedstrijden voornamelijk voor Barça B, maar blijft hij volgens de krant hopen op een serieuze kans in het eerste. Spelers als Sergio Busquets, Pedro en Carles Puyol debuteerden immers pas voor de Catalanen toen zij ouder waren dan twintig.