'Dan denk ik: who the fuck is Xandro Schenk? Hij moet naar zichzelf kijken'

'Dan denk ik: who the fuck is Xandro Schenk? Hij moet naar zichzelf kijken'

28-10-2019 14:29
57

FC Twente-aanvoerder Xandro Schenk heeft kwaad bloed gezet bij TC/Tubantia. Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Emmen (4-1) haalde hij uit naar de 'plaatselijke journalistjes', die in zijn ogen de druk onnodig opvoerden.

"Als je vier keer verliest dan gaan de plaatselijke journalistjes wat schrijven", zei Schenk voor de camera van FOX Sports. "Die willen dan wat te vertellen hebben en ons in een soort van crisis lullen. Maar we hebben dat zelf niet zo ervaren."

Na het interview stond Twente-watcher Leon ten Voorde van Tubantia in de lift met Schenk. "Het zat me toch wel dwars, want ik dacht: hij kan het niet over mij hebben?", aldus Ten Voorde. "Het valt nog wel mee hoe kritisch ik ben dit seizoen. We hebben het zelfs voor ze opgenomen, dus ik was er een beetje verbaasd over. Ik sprak hem erop aan, maar hij zwoer dat hij mij niet bedoelde. Wie het wel was? Dat moet Schenk zelf maar zeggen."

Fardau Wagenaar, die Heracles Almelo volgt voor Tubantia, vindt het 'heel stom' van Schenk. "Belachelijk. Hij is één keer aanvoerder en heeft er meteen een grote mond over. Hij heeft waarschijnlijk slechts flarden meegekregen van wat we schrijven en dan ga je dat op televisie roepen. Dan denk ik: who the fuck is Xandro Schenk? Hij moet naar zichzelf kijken."